Vatikan’ı İngiltere’de zanneden çomar, yazlık sarayı savunmak için Anıtkabir’e dil uzattı!

featured

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Okluk Koyu’nda 640 milyon TL’ye yazlık saray yaptırılmasını değerlendiren vatandaşın sözleri sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Cumhuriyet’in mikrofon uzattığı vatandaş, sokak röportajında şunları söyledi:

“Topkapı Sarayı padişahların sarayıdır. Devlet başkanlarının sarayları da aynı onlar gibi olması lazım ki devletin gücünü görmeleri lazım. Yurt dışındaki Beyaz Saray, İngiltere’deki Vatikan nasılsa bizim burası da çok daha iyilerini yapmaları lazım. Bence şu an yapılanlar bile yetersiz. Cumhurbaşkanının Topkapı Sarayı’nda oturması lazım ki hem İslam alemine hem de dünyaya çok net bir mesaj vermesi için.”

Muhabirin “Bu kadar ekonomik sıkıntı varken 640 milyon TL’ye saray yapılması doğru mu?” sorusuna ise “Anıtkabir ne kadara yapıldı o tarihte biliyor musunuz?” cevabını verdi.

Yazlık saray ve Anıtkabir karşılaştırması sosyal medyada bir hayli tepki topladı.

Yazlık saray 640 milyon TL’ye mal oldu

Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 2018 – 2021 yılları arasında 640 milyon lira harcanarak inşa edilen Marmaris’teki yazlık saray projesinin mimarı Şefik Birkiye görselleri web sitesinden paylaşmıştı.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu’ndaki 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği konut yıkılarak yerine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi 92 dönümlük arazi üzerine kuruldu.

Farklı büyüklükte 5 yapının yer aldığı Yazlık Saray’ın hemen yakınında ise üç bloktan personel lojmanları inşa edilirken 10 bin 966 metrekarelik dolgu alanı ise özel kum ve çakılla doldurulup plaj haline getirildi. Plaj içerisinde güneşlenme ve dinlenme amaçlı bungalovlar yer alıyor. Bungalovların ucunda ise denize girmek için iskeleler bulunuyor.

Anıtkabir 20 milyon TL

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarını içeren kompleks yapı Anıtkabir ise 20 milyon TL’ye mal edilmişti.

Anıtkabir’in Wikipedia sayfasında şu bilgiler yer alıyor:

“Anıtkabir’in inşasının 26 Ekim 1953’te tamamlandığı duyuruldu. İnşaat sonunda projenin toplam maliyeti yaklaşık 20 milyon lirayı bulmuş ve proje için ayrılan 24 milyon liralık bütçeden yaklaşık 4 milyon lira tasarruf edilmişti.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir