Van sınır bölgesinde her gün 250 kaçak göçmen engelleniyor

2019 yılında İçişleri Bakanının Van'a gelerek düzensiz göçün önlenmesiyle alakalı eylem planı oluşturması dahilinde başlayan çalışmalar sürdürülüyor. Vali Mehmet Emin Bilmez bu doğrultuda alınan tedbirler sayesinde 2019'dan bu yana yıllık olarak bakıldığında azalan bir düzensiz göç baskısı olduğunu belirtti.

featured

Sınırın nasıl korunduğunu anlatan Vali Bilmez “Biz Van’da 6 hudut taburu, 3 komanda taburu2 komutan yardımcılığı 46 karakol 117’si yeni olmak üzere 184 kule ile güvenlik sağlamaktayız. Bu kuleler arasında sürekli devriye gezen araçlar bulunmakta. Öte yandan son bir yıldır İHA’lar 24 saat esaslı çalışmaktadır. Gözetleme kulelerimizde de termal kameralar bulunmaktadır. Anlık olarak merkezlere buradan bilgi akışı sağlanmakta. Sınırın gerisinde ise Polis Özel Harekat (PÖH) yapılanmaları bulunuyor. PÖH’ler hem sınır güvenliğine destek oluyor hem de duvar ve hendek çalışmalarındaki personelin ve bölgenin güvenliğini sağlıyor. Bununla birlikte 500 korucu daha bölgede görevlendirildi” dedi.

BAHARA HAZIRLIK

Geçtiğimiz yıllarda kış aylarında soğuk hava şartları ve coğrafi koşullar sebebiyle düzensiz göçmen yoğunluğunda azalma olsa da bu yıl geçmiş yıllar kadar azalma yaşanmadı. Bahar ayında artış bekleniyor ve bunun için tedbirler alındı. Kendi birliklerine geri dönen bir kısım jandarma geri gelecek. Takviye personel ve araç desteği bölgeye devam ediyor.

İnsan kaçakçılarının reklamını yaptılar! İran sınırındaki Afgan videoları yine kurgu çıktı…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir