Sezgin Tanrıkulu’ndan sonra Vahap Seçer de SİHA’lardan rahatsız: ‘Vizyona bakın, gözlerim yaşardı’

Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen, terörle mücadelede aktif olarak kullanılan SİHA’lar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i rahatsız etti. Birçok ülkenin satın aldığı ve birçok ülkenin almak için sıraya girdiği Türk üretimi SİHA’lar için CHP’li Seçer’in, “Vizyona bakın, gözlerim yaşardı. Tank, top, İHA, SİHA, vur, öldür, kahramanlık türküleri. Cumhuriyet bunun için kurulmadı” diyerek eleştirmesi büyük tepki çekti.

featured

CHP İl Başkanlığı tarafından alternatif olarak kutlanan Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yerli olarak üretilen İHA ve SİHA’ları eleştirmesi tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamasında konuşan Seçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı vizyon belgesiyle ilgili olarak, “Vizyona bakın, gözlerim yaşardı. Tank, top, İHA, SİHA, vur, öldür, kahramanlık türküleri. Cumhuriyet bunun için kurulmadı” dedi.

Seçer’in yaptığı konuşma yoğun tepkilere neden olurken, “Terör örgütünün kullandığı söylemlere benzer bir açıklama” olduğu yönünde eleştirilerin hedefi oldu.

Son günlerde terör operasyonlarıyla gündemden düşmeyen Mersin Büyükşehir Belediyesinde ilk olarak Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş yapılan PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Ardından Büyükşehir Belediyesinde otobüs şoförlüğü yaptığı öğrenilen bir kadın PKK propagandası yapmaktan tutuklanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir