Uzaktan eğitimde fırsat eşitsizliği! 6 milyon öğrenci uzaktan eğitime erişemiyor.

featured

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, uzaktan eğitimle ilgili yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini SÖZCÜ’ye değerlendirdi.

Özel okullardaki öğrenciler salgının başından itibaren uzaktan eğitime erişimde hiçbir sorun yaşamazken, devlet okullarında bu sorunun hala devam ediyor olmasının kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayan Aydoğan, “Yüz yüze eğitimde yaşanan eşitsizlik daha da derinleşti. Salgınla mücadele öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza bırakılmış durumda” dedi.

16 Mart’ta okulların kapanmasından bu yana 6 ayı aşkın bir zaman geçtiğini hatırlatan Feray Aytekin Aydoğan, “Başta acil bir durum olarak yaşanabilecek eksiklikler, sıkıntılar, bu kadar uzun süre geçmesine rağmen devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim için de uzaktan eğitim için de yaşanan sorunların çözümü konusunda hazırlıklı değil. Bu hazırlıksızlığın aynı zamanda bir tercih olduğunu da değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Sorunun çözümlenmemesinin iktidarın bir kamu yönetimi tercihi olduğunu savunan Aydoğan şöyle konuştu: Gerekli önlemlerin alınmasının temel koşulu eğitime mutlaka yeterli bir ek bütçe ayrılmasıydı. Bu adımlar atılmadı. EBA’nın çökmesi öğrencilerin ve öğretmen arkadaşlarımızın ihtiyacı olan desteğin sağlanmaması da yine bu tercihten ve hazırlıksızlıktan bağımsız değil.

BAKANLIK, UNICEF VERİLERİNİ DOĞRULUYOR

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan özetle şu tespitlerde bulundu:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir