Uyarılar işe yaramıyor YKS’de veliler sosyal mesafeyi yine unuttu

featured
AVCILAR'DAKI YESILKENT MAHALLESI'HDE BULUNAN YKS'NIN YAPILDIGI 3 OKULUN YAN YANA OLMASI BOLGEDE KALABALIGI ARTTIRDI. YAKINLARINI SINIAVA GETIREN VELILERIN BUYUK BOLUMU SOSYAL MESAFE KURALINA UYMADI. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

Merkez Karatay ilçesinde bulunan İmam Hatip Lisesi’nde sınava giren öğrenciler, aileleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde okulun önüne geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında velilerin okul bahçesine girişine izin verilmedi.

Ateşleri ölçülen ve elleri dezenfekte edilen öğrenciler, daha sonra üst aramaları da yapılarak sınav salonlarına alındı. Sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda görevliler tarafından sık sık uyarılan veliler ise kuralları dikkate almadı.

İstanbul Avcılar’da 3 okulun birbirlerinin yanında bulunduğu Yeşilkent Mahallesi’nde de yakınlarını sınav salonlarına getiren veliler sosyal mesafe kuralını hiçe saydı.

Türkiye’de 6 bine yakın öğrencisi ile Türkiye’nin en kalabalık ilkokulunun bulunduğu Yeşilkent Mahallesi’ndeki Leyla Bayram İlkokulu ile hemen karşısındaki MEV Nihat Çandarlı Ortaokulu ve Kemal Atay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sınav merkezleri olarak belirlenmesi nedeniyle bölgeye büyük yığılmaya neden oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir