Ümit Özdağ’ın ‘Samet Gül’ yalanıyla ilgili İstanbul Valiliğinden flaş açıklama

Ümit Özdağ’ın destekçisi ırkçı çete yeni bir yalanı daha piyasaya sürdü. Halkalı’da boğazı sıkılarak öldürüldüğü iddia edilen Samet Gül hakkında paylaşım yapan bir öğrencinin okuldan atıldığını ileri süren ırkçı çetenin provokasyonu, İstanbul Valiliğinin açıklamasıyla yalanlandı.

featured

12 yaşındaki ortaokul 2. sınıf öğrencisi Samet Gül, geçtiğimiz günlerde İstanbul Küçükçekmece’deki Halkalı Güneş Ortaokulu’nda fenalaşarak hayatını kaybetti.

Gül’le olaydan 15 dakika önce kavga ettiği belirlenen 14 yaşındaki M.N.O. tutuklandı.

”ÖĞRENCİ, MÜDÜR YARDIMCISI TARAFINDAN OKULDAN ATILDI” YALANI

‘’Ajans_muhbir’’ kullanıcı adındaki Twitter hesabı ise, ‘’Suriyeli sığınmacı bir çocuğunun boğazını sıkarak öldürdüğü Samet Gül hakkında paylaşım yapan öğrenci Z., okul müdür yardımcısı Sedat Kaya tarafından okuldan atıldı.’’ paylaşımında bulundu.

Ancak söz konusu hesap, daha sonra okul müdürünün avukatı aracılığıyla kendilerine gönderilen tekzip metnini yayınlamak zorunda kalarak, kendi kendilerini yalanladı.

YALANINA ATATÜRK’Ü DE KARIŞTIRDI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Samet Gül’le ilgili sonradan tekzip yayınlanan yalanına Atatürk’ü de karıştırarak ‘’Sevgil genç kardeşim, sen onurlu bir Türk çocuğusun. Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’de “Ey Türk Gençliği” diye seslendiği gençlerdensin. Bir Zorba tarafından öldürülen kardeşine sahip çıktın. Seni okuldan atanı affetmeyeceğiz. Sayın Valim, bu alçaklığı engelleyin’’ dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Halkalı Güneş Ortaokulu’nda vefat eden öğrenci ile ilgili yaptığı açıklamasında paylaşımda bulunan Z. K. adındaki öğrencinin okuldan atıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Valilik açıklamasında şunları paylaştı:

19 Eylül 2022 tarihinde, Küçükçekmece ilçemiz Halkalı Güneş Ortaokulu’nda vefat eden öğrencimiz ile ilgili paylaşımda bulunan Z. K. isimli öğrencimizin, okuldan atıldığı yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Okul Müdür Yardımcımızın avukatı tarafından, haberi ilk yapan sosyal medya hesabından tekzip yayınlatılmıştır.

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okulda öğrencinin eğitime devam edip etmediği hakkında denetim yapılmış ve öğrencimizin şuanda sınıfında derste olduğu anlaşılmıştır.

Küçükçekmece’de ilkokulda cinayet! 12 yaşındaki Samet Gül’ün ölümüne sebep olan 14 yaşındaki M.N.O. tutuklandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir