Uğur Dündar’dan yeni mizansen: “Ben siyasi bir kişilik değilim”

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, eleştiriler üzerine yaptığı konuşmada, "Ben siyasi bir kişilik değilim, hiçbir siyasi partiye üyeliğim yok. Milletvekili ve belediye başkanı olmayı hiç düşünmedim." dedi.

featured

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun olağan toplantısı Kalamış’taki Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ile yönetim ve divan kurulu üyeleri katıldı.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Gündem maddelerinin oylanmasıyla başlayan toplantıda ilk konuşmayı Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar yaptı. Dündar, kendisinin siyasi kişilik olduğuna yönelik yapılan eleştirilere yanıt vererek, şu ifadeleri kullandı:

“İnsanlar doğacakları coğrafyayı, cinsiyetlerini, ırklarını, ebeveynlerini kendileri seçemezler. Hatta eğitim alacakları eğitimler bile koşullara bağlı olacakları için arkadaşlıklar da daraltılmış tercihlerin sonucudur. Ancak taraftarları oldukları takımlar ekseriyetle bir zaruret değil, bir tercih meselesidir. Çocukluğundan itibaren kimisi rengini sever, kimisi yıldız bir futbolcusunu sever, böylece o takıma gönüllü bir taraftar olur. Bana gelince; ben Fenerbahçe’nin bağımsızlık ruhunu sevdim. İstanbul işgal haldeyken, kulüp binasında önündeki kayıkhaneden siyah sevkiyatı yapan yurtseverliğini ve azmini sevdim.”

“BEN SİYASİ BİR KİŞİLİK DEĞİLİM”

Haziran ayında yapılan toplantıda istifa ettikten sonra kararını değiştiren Dündar, o gün yaptığı açıklamaya da açıklık getirerek, şunları söyledi:

“Bu saldırı bugünün meselesi değildir, yakın tarihi bilen her Fenerbahçeli bu düzeneğin nerede kurulduğunu, taşın nereden geldiğini çok iyi bilir. Fenerbahçe’nin ruhu, tıpkı Türkiye Cumhuriyeti’nin olduğu gibi boyunduruğa uygun değildir; olmamıştır ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Ben siyasi bir kişilik değilim, hiçbir siyasi partiye üyeliğim yok. Milletvekili ve belediye başkanı olmayı hiç düşünmedim. Türkiye’de objektif haberciliğin kurulmasına katkı sağlamış yıllardır yapılan tüm anketlerde en güvenilir kişi seçilmiş, halkımızın teveccühünü kazanmış Uğur Dündar’ım.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir