Ücretsiz doğal gaz vatandaşın cebine yansıdı! 6 milyar devlet tarafından ödendi

24 Nisan tarihi itibarıyla devreye giren ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında sayaçların yüzde 60'ı okundu. Vatandaşın ödemesi gereken 6 milyar liralık fatura devlet tarafından karşılandı

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz gazının karaya çıkarılması töreninde verdiği müjdelerden ilki olan bir ay ücretsiz doğalgazda ilk faturaların devlet tarafından ödenmesine devam ediliyor.

1 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ DOĞALGAZ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi’nin Karadeniz’de keşfettiği yerli doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi’nde karaya çıkarılması töreninde yaptığı açıklamada konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağı ve 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olacağına dair müjde vermişti.

6 MİLYARLIK FATURA DEVLET TARAFINDAN ÖDENDİ

Karadeniz gazımız hayırlı olsun” mesajlarıyla hanelere ulaştırıldı. Edinilen bilgiye göre, 24 Nisan’dan bu yana Türkiye çapında doğalgaz sayaçlarının yüzde 60’ı okunarak vatandaşın büyük bir bölümüne ücret ödemeyecekleri faturaları ulaştırıldı. Şu ana kadar 6 milyar liralık fatura bedeli devlet tarafından karşılandı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir