Elon Musk’tan flaş Apple kararı! Twitter ‘iPhone’dan gönderildi’ etiketini kaldırıyor

Twitter’ın yeni sahibi ve CEO'su Elon Musk, bir tweet'in hangi cihazdan atıldığına yönelik detayları gösteren özelliği kaldırmak için harekete geçti. Bu şeşkilde, Twitter’da artık bir tweet atıldığında tweetin altında ‘Android’ten gönderildi’ ya da ‘iPhone’dan gönderildi’ ifadesi yer almayacak.

featured

Elon Musk, yeni bir tweetinde Twitter’da yapacağı küçük bir değişikliğe değindi. Gönderilen tweetlerin altında yer alan ‘Twitter for Android’, ‘Twitter Web App’ ve ‘Twitter for iPhone’ bilgisi tarihe karışacak. Böylece bir tweetin hangi işletim sistemine sahip bir cihazdan gönderildiği en azından diğer Twitter kullanıcıları tarafından anlaşılamayacak.

Milyarder iş insanı konuya ilişkin paylaşımında, kaldırılacak olan söz konusu özelliğin ‘ekran alanı kaybı’ olduğunu yani gereksiz yer kapladığını söyledi. Hatta bu özelliğin neden kullanıma sunulduğunu kimsenin bilmediğini bile ileri sürdü.

HUAWEI İKİ DEFA YAKALANDI

Tweetin gönderildiği cihazın ayrıntıları zaman zaman bazı teknoloji devlerinin küçük düşmesine yol açıyordu. Örneğin, 2019’da Çin merkezli teknoloji devi Huawei’nin resmi Twitter hesabından atılan bir yeni yıl tweeti, sosyal medyanın diline düştü. Huawei’nin sosyal medya hesaplarını yöneten kişi ya da kişiler, yeni yıl tweetini bir iPhone’dan göndermişti.

Tweetin ekran görüntüsü sosyal medyada binlerce defa paylaşıldı ve Huawei alay konusu haline geldi. Zira özellikle o yıllarda Çinli Huawei’nin akıllı telefonları, ABD’li Apple’ın iPhone telefonlarıyla kıyasıya bir rekabet içindeydi. Bu olayın üzerine Huawei şirketinin tweeti atan çalışanları ‘Huawei markasına zarar vermek’ gerekçesiyle işten çıkardığı iddia edildi.

Özellik, ünlülerin de başını ağrıtmıştı. 2018 yılında aktris Gal Gadot, Huawei’nin reklam yüzüydü ve Huawei Mate 10 Pro akıllı telefonun tanıtımını yaptığı tweetinde şirketi zor durumda bıraktı. Çünkü kişisel hesabından attığı tanıtım tweetini iPhone telefondan göndermişti ve tweet bilgisinde ‘Twitter for iPhone’ ibaresi görünüyordu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir