Türkiye’ye iftira atılan fitne yuvası Ekşi Sözlük’e erişim engeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Ekşi Sözlükʼe erişim engeli getirildi. Deprem boyunca dezenformasyonun zirveye çıktığı ABD merkezli sosyal medya platformunda Türkiye Cumhuriyeti'ne üst üste iftiralar atılmıştı.

featured

Tüm Türkiye 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremin yaralarını sarmak için seferber olurken “Ekşi Sözlük” adlı ABD merkezli sosyal medya platformu, kaos ve iç savaş çıkarma peşine düştü. Ekşi Sözlük’ün deprem sürecinde türlü yalan ve iftiralarla halkı galeyana getirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Bizzat Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut tarafından organize edilen süreçte darbe, kaos ve iç savaş çıkarmak için her türlü rezil paylaşıma imza atıldı.

DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN DEZENFORMASYON

6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından Ekşi Sözlük’te tıpkı Babala Tv’deki gibi binlerce sahte yardım çağrıları paylaşıldı. Bunun yanında AFAD’ın ve devletin deprem bölgesinde olmadığı yönünde çeşitli iftiralar ortaya atıldı.

Depremin olduğu günden 15 Şubat tarihine kadar Ekşi Sözlük’te yapılan paylaşımların büyük çoğunluğu ortadan kaldırıldı ve deliller yok edildi.

BTK TARAFINDAN ERİŞİM ENGELİ KARARI ALINDI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Ekşi Sözlükʼe erişim engeli getirildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir