Türkiye’ye F-16 satışı konusunda ABD’den açıklama

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin önemli bir açıklamada bulunuldu. ABD Başkanı Joe Biden'ın bu konudaki isteğinde bir değişiklik olmadığı aktarıldı.

featured

ABD tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada Türkiye’ye F-16 satışı konusunda yeşil ışık yakılmıştı, ABD Başkanı Bıden’ın kongreden onay alması gerektiği açıklanmıştı.

ABD’den bu konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

ABD’DEN F-16 AÇIKLAMASI

Çevrim içi basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye’deki seçimlerden sonra F-16 anlaşmasıyla ilgili bir gelişme olabileceğine dair ABD Kongresi’nde herhangi bir hareket olup olmadığına ilişkin soruya bu konuda herhangi bir teminattan haberdar olmadığını söyleyerek yanıt verdi.

Kibry, konuyla ilgili gazetecileri ABD Kongresi yetkililerine yönlendirdi ve Biden’ın bu konudaki pozisyonunun değişmediğinin altını çizdi.

Kirby, “Bu konuda yalnızca Başkan Biden adına konuşabilirim ve onun da F-16 ile ilgili ilerleme kaydedilmesi konusundaki isteğinde hiçbir şey değişmedi” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da geçtiğimiz haftalarda, “Türkiye’nin yenilenmiş F-16’ları ve mevcut F-16’lar için modernizasyon paketini alması gerektiğine inanıyoruz. Bunun NATO için, ittifak için önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuşmuştu.

ABD’NIN F-16’SINA KARŞI YERLİ SAVAŞ UÇAĞI KAAN ÜRETİLDİ

Türkiye ise savaş uçaklarına getirilen ambargo kararlarına karşılık yerli ve milli savunma sanayi projeleri ile kendi uçaklarını üretmeyi sürdürüyor.

Yerli savaş uçağı KAAN, insansız savaş uçağı ANKA-3, Bayraktar Kızılelma ve HÜRKUŞ Türkiye’nin göklerdeki gururu olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir