Türkiye’deki sinagogların altında tünel var mı? Yahudiler, tünelde ne yapıyor?

Epstein çocuk istismarı davasının ardından ABD'nin New York kentindeki bir sinagogun altında yasa dışı şekilde inşa edilmiş tüneller olduğu ortaya çıktı. Tünellerde pedofili, insan ticareti ve organ mafyasına dair bulgular ele geçirildi. Olayın ardından gözler Türkiye'deki sinagoglara çevrildi. Türkiye'de kaç sinagog var? Türkiye'deki sinagogların altında tünel var mı?

featured

New York Brooklyn’de Ortodoks Yahudilere ait gizemli bir sinagog bulundu. Dünya gündemine oturan olayda görüntüler herkesi şaşırtırken, gizemli sinagogun çok sayıda girişi olduğu fark edildi. Ayrıca çeşitli tüneller aracılığıyla gidilen bölümlerden çıkan yatak, bebek puseti ve çeşitli ürünler dikkat çekti.

sinagog

YAHUDİLİK İÇİN BİR UTANÇ

ABD’nin önemli eyaletlerinden biri olan New York’ta 9 milyon insan yaşarken, 1 buçuk milyon Yahudi ve çeşitli ülkelerden gelen turistlerle birlikte bu sayı 20 milyona kadar çıkabiliyor. Dünyanın en çok Yahudi nüfusuna sahip ikinci şehri olan New York’un Brooklyn kesiminde ise bu 1 buçuk milyonluk nüfusun yarısından fazlası ikamet ediyor. Kentin şehirli noktalarında çok sayıda sinagog bulunurken tüm dünya, bu yeni sinagogu konuşuyor.

İnşaat işçilerinin tesadüfen bulduğu tüneller gizemli bir sinagoga çıkarken, Yahudiler, tünellerin kapatılmaması için zorluk çıkardı. İhbar üzerine bölgeye gelen polisler 10 kişiyi tutukladı. Sinagogu yöneten haham Yosef Braun ise tüm bu yaşananları Ortadoks Yahudiliği için bir utanç olarak yorumladı.

TÜNELDEN ÇIKANLAR ŞOK ETTİ?

Kazılan tünellerden alınan görüntülerde kan bulanmış çeşitli eşyalar, bebek puseti, yatak, sandalye, çeşitli kitapların bulunduğu görüldü. Tünellerin ve sinagogun henüz ne için inşa edildiği ise bilinmiyor.

yahudi tüneli

TÜNEL SİYONİSTLERİN SAPKIN RİTÜELLERİNE AÇILDI

İngiliz basını tünellerin bir hamama ya da “mikveye” açıldığını ortaya koyduğunda sapkınlığın boyutuna ilişkin tahminler oluşmaya başlamış olsa da tünelden çıkarılan kanlı şilte, bebek puseti ve delici aletler dehşetin boyutunu artırdı. Peki, nedir mikve? Kanlı şiltelerle, bebek pusetleriyle ilgisi ne olabilir?

Sinagogların bodrum katında küçük bir havuz olan mikve, Yahudilerin ritüellerinden biri. Kadınların adet dönemlerinden sonra ve düğün öncesinde, ayrıca da din değiştirirken mikveye giriyorlar. Tünelin ucunun bir mikveye çıkması, ilerleyen saatlerde tünelden çıkarılan kanlı şilte ve bebek pusetleri ise mikvede siyonistlerin çocukları sapkın ritüellere alet ettiğini açıkça ortaya çıkardı.

YAHUDİLER SAPKINLIĞI MI TEŞVİK EDİYOR?

New York’taki sinagogun altına kazılan tünellerin açıldığı mikvede, çocukların istismar edildiği, işkence ve organ kaçakçılığı için kaçırıldığı iddia edilirken Yahudilerin Talmud kitabında pedofilinin normalleştirildiğine ilişkin ifadeler de yeniden gündem oldu.

TÜNEL TAPINAĞINDA 30 YILLIK İSTİSMAR

ABD’li komplo teorisyeni Stew Peters, New York’taki Hasidik Yahudi “tünel tapınağı” diye adlandırılan sinagogun en az 30 yıldır çocuklara yönelik cinsel istismarla ilişkilendirildiğine dikkat çekti. İsrail gazetesi the Jerusalem Post’ta 2021 yılında yayımlanan bir haber ise Brooklyn’deki sinagogun ilk kez bir istismar iddiasına ev sahipliği yapmadığını ortaya çıkardı.

TÜRKİYE’DE KAÇ SİNAGOG VAR?

Türkiye’de yaklaşık 20 bin Yahudi yaşıyor. Son açıklanan resmi bilgilere göre Türkiye farklı inançlara sağlanan ibadetlere ait 435 kilise, sinagog ve havra bulunuyor. Türkiye’deki sinagogların da araştırılması için sosyal  medyadan çağrı yapıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir