“Türkiye Ekonomisi: Nereden Geldi? Nereye Gidiyor?” Ekonomist Özgür Demirtaş anlatıyor…

featured

Ekonomist Özgür Demirtaş Youtube kanalında Türkiye ekonomisinin son 22 yılını değerlendirdi. Türkiye’nin 1998 yılında 18. sıradayken 2020 yılında ise 19. sıraya gerilediğini söyledi.

“Türkiye 1998 yılında dünyanın en büyük 18. ekonomisiymiş. Sonra biraz kötüleşmiş, sonra biraz iyileşmiş” diyen Demirtaş, 2001 krizinden sonra durumun kötüleştiğini ve 2000’lerin başlarında 17. ekonomi olarak hep yerinde saydığını ifade etti.

“Sürekli bir gümbürtü, bağırış çağırış”

Türkiye’nin  1998 yılında dünyanın 18. büyük ekonomisiyken aradan 22 yıl geçtiğini ve durumun giderek daha da kötüleşiğini söyleyen Demirtaş, “İktidar partileri bir ülkede her şeyi iyi göstermeye çalışırlar, muhalefet partileri de her şeyi kötü göstermeye çalışırlar. Sürekli bir gümbürtü, bağırış, çağırış, gaza gelmeler, ümitsiz olmalar, şampiyonluk kutlamalar… Yani bir arası yok. Sonuç itibariyle milli gelirdeki sıralamasına bakıyorsunuz, vasatlık devam ediyor. dedi.

“2019 yılı sonu itibariyle 22 yıl önce olduğumuz yerin aynı yerindeyiz” diyen Demirtaş bu söylemlerini grafiklerle de güçlendirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir