Türk sanat müziğinin dev ismi Yüksel Uzel hayatını kaybetti

Ünlü sanatçı Yüksel Uzel 74 yaşında hayatını kaybetti. Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde yaşayan TSM sanatçısı Yüksel Uzel bir dönem sahnelerin aranan isimlerindendi.

featured

Bir dönem sahnelerin en çok aranan ismi olan Yüksel Uzel’den acı haber geldi. Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde yaşayan TSM sanatçısı Yüksel Uzel hayatını kaybetti.

Uzun süredir kanserle mücadele eden Uzel’in cenazesi İstanbul’da defnedilmek üzere Türkiye’ye getiriliyor.

Acı haberi yakın dostu Sedef İybar “Hayatımda tanıdığım en güzel, en makul, en bilge, en anlayışlı, en bağışlayıcı, en cana yakın en iyi arkadaşı kaybettim bugün. Bir yerlerde yeniden buluşuncaya kadar Yüksel abla…” sözleriyle paylaştı.

80’li yıllarda MAKSİM başta olmak üzere Türkiye’nin en popüler gazinolarının aranan assolistlerinden olan Yüksel Uzel, yaşadığı büyük sağlık sorunları nedeni ile 38 yaşında ve kariyerinin en parlak döneminde sahnelere veda etmişti.

YÜKSEL UZEL KİMDİR?

Aslen annesi Çerkez, babası Gürcü asıllı Rizeli olan ünlü sanatçı İstanbul doğumludur. Asıl adı Yüksel Katmer olan sanatçı, 19 Nisan 1950’de İstanbul’da doğdu. Babası erken yaşta hayatını kaybetmesi üzerine liseyi bırakmak zorunda kaldı. Müzik kariyerine 1975 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı’ında korist olarak başladı. İlk kez 1978 yılında Büyük Maksim Gazinosu’nda sahne aldı.

Uzel, o yılların en önemli plak şirketlerinden biri olan Kervan Plak’la 1979 yılında ilk albümünü çıkardı. Albümdeki “Benden Artık Bu Kadar” ve “Gülmeyi Unuttum” gibi şarkılar büyük beğeni topladı. Uzel, bu albümle birlikte Türk Sanat Müziği’nin en önemli seslerinden biri haline geldi.

Uzel, kariyeri boyunca birçok başarılı albüme imza attı. “Yalnızlığın Türküsü”, “Bir Göz Yaşı”, “Aşka Yürek Verenler”, “Gönülden Gönüle” gibi albümleri Türk Sanat Müziği’nin klasikleri arasında yer aldı. Uzel, aynı zamanda birçok film ve dizide de rol aldı.

Uzel, 1997 yılında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle sahnelerden uzak kaldı. 2019 yılında Güney Afrika’ya yerleşen sanatçı, burada tedavi görüyordu. Uzel, 7 Ocak 2024 tarihinde Johannesburg’da hayatını kaybetti.

Uzel’in ölüm haberi Türk Sanat Müziği camiasında büyük üzüntüye neden oldu. Sanatçının sevenleri, sosyal medyada taziye mesajları yayınladı.

Uzel’in cenazesi, 9 Ocak 2024 tarihinde İstanbul’da toprağa verilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir