Turist rehberleri Kariye Müzesi’nde basın açıklamasında bulundu

featured

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Fatih ilçesinde Bizans döneminden kalma Kariye Müzesi’nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilerek ibadete açılmasına karar verilmişti.

Bu karar üzerine İstanbul’da bulunan rehberler “Sadece turist rehberleri değil, İstanbul’da olan ve Kariye’nin müze olarak kalmasını önemseyen herkesi, yüreği aydınlık insanları, tüm turizmcileri, tüm kültür ve sanatseverleri perşembe günü 15:00′ de Kariye Müzesi önüne davet ediyoruz.” açıklamasını yaparak herkesi Kariye Müzesi önünde düzenleyecekleri etkinliğe davet etmişlerdi.

Profesyonel turist rehberleri, Kariye Müzesi’nde buluşarak, Kariye Müzesi’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi ve bundan sonra cami olarak ibadete açılması kararı ile ilgili yaptıkları basın açıklamasında “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bugün dünyanın biz sahip olduğumuz için kıskandığı, içinde hem Museviliği, hem Hristiyanlığı, hem müslümanlığı barındıran eşsiz bir değerdir Kariye. Ve biz bugün gözlerimiz yaşlı, onu yeniden görmek için burada toplandık. Eğer bizi haber yapan basın mensupları varsa, buradan Diyanet İşleri Başkanlığı’na da seslenmek isterim. Kariye lütfen müze kalsın. Çünkü Kariye Türkiye’nin eşsiz bir değeridir” ifadelerinde bulundu.

Toplantıya İstanbul Rehber Odası ve TUREB’den hiç bir yetkilinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Kariye Müzesi’nde bulunan mozaiklerden bazıları:

Kariye Camii Müzesi Mozaikleri – Pantokrator İsa Mozaiği

 

 

 

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir