Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu yine tehdit edildi!

featured

Sosyal medya hesabından tehdit edildiğini dile getiren Aydın Ağaoğlu, taksici esnafının müşteriye karşı olan kaba tavırlarını ve müşterilerin hak arama mücadelesini uzun zamandır gündeme taşıyordu. Ağaoğlu daha önce de Çiftlikbank’ın Tosuncuğu tarafından tehdit edilmişti.

Aydın Ağaoğlu taksiciler için ne demişti?

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, hiçbir taksicinin, “arabayı teslim edeceğim, değişime gidiyorum” diye bir mazereti olmayacağını belirterek, “Bankaya 16.50’de girdiğinizde size ‘banka kapandı, çıkın’ diyemezler. 17.00’de veya 1-2 dakika kala kapı kilitlenir, içerideki müşterilerin işlemi bitene kadar beklenir. Veya marketler 22.00’de kapanıyorsa siz içerideyseniz ve 22.02’de kasaya gittiğinizde hizmet verilmemesi gibi bir şey olamaz.” dedi.

Ağaoğlu, “Taksiciler, genelde müşteriyi aldıktan ve gideceği yeri öğrendikten sonra değişime gideceğini söylüyor. Taksici, aracına binen müşteriyi istediği yere götürmek zorunda. Ancak burada emekçiler değil yüksek gelir hedefleyen plaka sahipleri kabahatli.” diye konuştu.

Yaklaşık 30 yıl önce taksi plakalarının açık artırmayla satışa çıkarıldığını, o günden bu yana sisteme yeni plaka girmediğini dile getiren Ağaoğlu, “Yaklaşık 18 bin civarında tahditli plaka var İstanbul’da. Bunun bir düzene girmesi lazım. Piyasada rekabet olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, plaka sahiplerinin taksi şoförlerinden yüksek gelir beklediğini, günlük bedelle çalışan şoförlerin bu yüzden daha fazla para kazanma hırsına sahip olduğunu belirterek, bu şoförlerin hangi şartlarda çalıştığının da denetlenmesi gerektiğini savundu.

Daha önce de tehdit edildi!

Birkaç ay önce de canlı yayında İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) başkanıyla tartışan Ağaoğlu, tehdit edildiğini belirtmişti.

Aydın Ağaoğlu daha önce de Çiftlikbank sahibi Mehmet Aydın tarafından tehdit edilmişti…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir