Trump: “Başkanlık seçimi ertelensin”

featured

3 Kasım’daki başkanlık seçimleri öncesinde anketlerde en az 15 puan geride kalan ABD Başkanı Donald Trump, oylamanın ertelenmesini önerdi. Trump, korona virüsü nedeniyle başvurulacak posta yoluyla oy kullanma yönteminin ‘hileli’ olacağını öne sürdü.

Korona virüsü salgınındaki kötü yönetimi nedeniyle eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerini ertelemeyi gündeme getirdi. Anketlerde Demokrat rakibi Joe Biden’ın yaklaşık 15 puan gerisinde görünen Trump, salgın nedeniyle bazı eyaletlerde oylamanın posta yoluyla yapılacak olmasını bahane ederek seçimlerin ertelenmesi önerisini ortaya attı.

‘ABD TARİHİNİN EN HİLELİ SEÇİMİ OLACAK’ İDDİASI

Trump, posta yoluyla oy verilmesi nedeniyle ‘2020 seçimlerinin tarihte oyların en hatalı ve en hileli seçim olacağını’ öne sürdü. “Bu, ABD için büyük bir utanç olacaktır” iddiasında bulunan Trump, ‘halkın doğru düzgün ve güven içinde oy verebilmesi’ için seçimlerin ertelenmesini önerdi. ABD Başkanı, “Halk doğru düzgün ve güvenli bir biçimde oy kullanana dek seçimi erteleyin???” diye yazdı.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1288818160389558273?s=19

AYNI İDDİAYA TWITTER’DAN ‘UYARI’ GELMİŞTİ

Trump daha önce de posta yoluyla kullanılan oylarda yolsuzluk yapıldığını öne sürmüş ancak bu iddiasına kanıt göstermezken, ilgili paylaşımına Twitter tarafından uyarı işareti konulmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir