İzdihamda 8 kişinin öldüğü Travis Scott konserinde ‘şırıngalı sapık’ dehşeti

featured

ABD’nin Teksas eyaletinde düzenlenen ve biletleri çok uzun süre önce tükenen Astroworld müzik festivalinde ünlü rapçi Travis Scott’ı dinlemek için akın eden binlerce kişi izdihama neden oldu. Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı festival alanında büyük bir trajedi yaşandı.

Yetkililer, Texas eyaletindeki Houston kentinde düzenlenen Astroworld Festivalindeki izdihamın, kalabalığın sahnenin önüne doğru ilerlemeye çalışmasından kaynaklandığını duyurdu.

Ünlü rapçi Travis Scott’ın konserinde facia! En az 8 ölü, 17 yaralı… Korkunç görüntüler!

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kalp krizi geçiren 11 kişi hastaneye kaldırılırken sekizi kurtarılamadı. 50 bin kişinin katıldığı festivalde yaklaşık 300 izleyici de yaralandı.

Yaşananlarla ilgili Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Travis Scott, “Dün akşam yaşananlar nedeniyle çok üzgünüm. Dualarım bundan etkilenenlerle ve aileleriyle” dedi ve ekledi: Trajik ölümlerin soruşturulması sürecinde Houston polisine tam desteğimi sunuyorum. Houston toplumuyla birlikte çalışarak yaraları sarma faaliyetlerine yardım edeceğim ve ihtiyaç duyan ailelere destek olacağım.” açıklamasını yaptı.

SEYİRCİLER SAHNEYE SESLERİNİ DUYURAMADI

Daily Mail’de yer alan habere göre izdiham başladığında seyirciler sürekli olarak sahnedeki yıldıza seslenip konseri durdurması için haykırdı ancak Travis Scott neler olduğunu bir türlü anlayamadı ve insanlar ezilirken konser devam etti.

Houston Valisi Sylvester Turner basın toplantısında yaptığı açıklamada ölenlerin yaşlarının 14 ila 27 arasında değiştiğini söylerken toplamda 25 kişinin hastaneye kaldırıldığını, bunların 13’ünün ise tedavilerinin devam ettiğini belirtti. Bu kişilerden 5’inin de 18 yaş altı olduğu açıklandı.

UYUŞTURUCU ENJEKTE EDİLDİ İDDİASI

Foxnews’da yer alan haberde ise konserde bulunan bazı kişilere elinde bir şırınga olan kimliği belirlenememiş bir kişi tarafından uyuşturucu verildiği polis tarafından onaylandı. Bu açıklamanın ardından soruşturma başlatıldı.

Konserde görevli olan güvenlik görevlilerinden biri boynunda bir acı hissettiğini ve kendisine bir şey enjekte edildiğini açıkladı ve polis de adamın bu ifadesini doğruladı. Konserde yaşananlar sırasında başka görgü tanıkları da benzer bir şey yaşadıklarını anlattı. İnsanlara o karmaşada kimin şırıngayla uyuşturucu verdiği ve bunun yaşananlarla ilgisi olup olmadığı araştırılıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir