Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’dan eleştirilere çok sert yanıt!

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, canlı yayında yeni transferi açıkladı. Eleşitirilere de yanıt veren Doğan, takım kaptanı Uğurcan Çakır hakkında dikkat çeken sözler kullandı.

featured

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, TRT Spor’da önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, takıma yeni katılacak yeni transferi açıklarken son zamanda Galatasaray ile ismi geçen Uğurcan Çakır hakkında çarpıcı sözler kullandı.

“ZİRVE MÜCADELESİ VEREN BİR TAKIM OLMASI GEREKİYOR”

İşte Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın açıklamaları…

Gelecek sezon hakkında konuşan Ertuğrul Doğan, “Trabzonspor sevgisi bizim için çok farklı bir duygu. Trabzonspor başkanlığı bu hayatta manevi anlamda alabileceğim en büyük haz. Benim için anlamını kelimelerle ifade etmek çok zor. Bu anlamda üzerimizde çok ciddi sorumluluk var. Trabzonspor’un sürekli olarak zirve mücadelesi veren bir takım olması gerekiyor. Bu çok net, tartışmasız. Hocamızla, oyuncularımızla sürekli temas halindeyiz. Bu sezon sahada çok farklı bir Trabzonspor izleyeceğimizden hiçbir şüphem yok. Trabzonspor sahada mücadeleyi gösteren, tribünlerin gözüne hoş gelen futbolu sahaya yansıtacağımızdan benim şüphem yok” dedi.

“SADECE PAHALI TRANSFERLERLE ŞAMPİYON OLACAĞIN ANLAMINA GELMİYOR”

Transferler hakkında konuşan Ertuğrul Doğan, “Türkiye’de takımların gelirleri belli, ben gelirlerin tamamını bir oyuncuya veriyorsam bu sistemi yürütme şansım yok. Biz Trabzonspor olarak bu döngünün dışında olmak zorundayız. Bu yarışmayacağız anlamına gelmiyor. En önemli örnek, son 2 sene. 25-27 milyon euro’luk kadro ile şampiyon olduk. Takım bütçemiz 47-49 milyon euro aralığına gelen bütçe, ne oldu? Ne taraftarımız mutlu oldu ne biz mutlu olduk. Sadece pahalı transferler şampiyon olacağın anlamına gelmiyor. Biz de bu hatayı yaptık. Trabzonspor’un başında olduğum sürece bir daha kulübü böyle bir uçuruma atmam” sözlerini kullandı.

“TRABZONSPOR’UN KAPTANINI KİMSE ALAMAZ”

Ertuğrul Doğan, Uğurcan Çakır için gelen transfer sorusuna da cevap verdi. Doğan, “Uğurcan Çakır’ı Galatasaray’a satma durumunuz var mı?” sorusuna, “Trabzonspor kaptanını kimse alamaz. Trabzonspor kaptanı kendisi Trabzonspor’dan gitmek istemediği sürece öyle bir dünya yok. Herhangi bir Galatasaray yöneticisinin talebi dahi olamaz. Trabzonspor kaptanını kimse isteyemez. Avrupa’dan birçok talibi oldu Uğurcan’ın bugüne kadar, bu arada Uğurcan da herhangi bir takımın formasını giymez Türkiye’den. Öyle bir Trabzonsporlu Uğurcan. Avrupa’dan yakışacak bir talip olursa, verdiğimiz sözden kaynaklı görüşmemiz olabilir. Ama öyle bir şey de yok. Uğurcan’ın konsantrasyonu şu anda Trabzonspor. Bunlar yalan gündemler.” cevabını verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir