Trabzon Havalimanı’nda 58 milyon TL’ye onardıkları pist çatlamıştı… FSM Köprüsü’nün onarım ihalesi de Makyol İnşaat’a verildi!

featured

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü 6 Temmuz tarihinde “FSM Köprüsü Askı Halatlarının Değiştirilmesi ve Boğaz Köprülerinin Eksik Kalan İşlerinin Tamamlanması Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, ihale tam 508 milyon 312 bin TL’ye Japonya merkezli IHI Infrastructure Systems şirketi ile Makyol İnşaat Şirketi’nin oluşturduğu iş ortaklığına verildi.

900 GÜN SÜRECEK

İş ortaklığı ile Karayolları arasında imzalanan sözleşmede ise milyonlarca liralık işin 900 gün süreceği belirtildi. Öte yandan Adnan Çebi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Makyol’un adı ve “17/25 Aralık tapeleri”nde de geçiyordu.

Milyonlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.

TRABZON HAVALİMANI PİSTİNİ DE AYNI ŞİRKET ONARMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde bakımı için bir yıl önce 58 milyon TL harcanan Trabzon Havalimanı pistinde çatlak oluşması nedeniyle uçuşların durdurulması gündem olmuştu. Pisti milyonlarca liraya onaran şirketin Makyol Şirketi olduğu ortaya çıkmıştı.

Trabzon Havalimanı’nda çatlayan pist, Makyol İnşaat tarafından 58 milyon TL’ye onarılmış!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir