TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne rekor başvuru! TOKİ e-Devlet ucuz konut başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuru sayılarında ilk rakamlar geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 'Saat 10:30 itibarıyla sosyal konut hamlesine ilk günde 92 bin başvuru yapıldı' ifadelerini kullanırken, daha sonra yaptığı açıklamada, 'Saat 11.15 itibariyle sosyal konut projesine başvuranların sayısının 141 bine yükseldi' dedi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut ilk gün ve son gün TOKİ başvurusu yapanlar arasında bir öncelik farkı olmayacağının altını çizdi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuru sayılarında ilk rakamlar geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum saat 11.15 itibarıyla 141 bin TOKİ sosyal konut başvurusu yapıldığını duyurdu. Sayının hızla artmaya devam ettiği ifade ediliyor.

TOKİ başvuru ekranı e-Devlet’ten açıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk Evim İlk İş Yerim Projemiz açıklandıktan sonra heyecanla başvuru yapmayı bekleyenlere iyi bir haberim var. Başvurular gece itibarıyla başladı” sözleriyle duyurdu.

“TOKİ ELİYLE 1.17 MİLYON KONUT İNŞA ETTİK”

İlk Evim İlk İş Yerim Projesi Medya Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Bakan Kurum, “Yüzde 90’ı sosyal konut olmak üzere bugüne kadar TOKİ eliyle 1 milyon 170 bin konut inşa ettik. Daha fazla insanımızı ev sahibi yapma kararı aldk. Cumhurbaşkanımız yüzyılın konut projesini, Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlattı. 81 ilde 600 ilçede bu projelerimiz yapılıyor” dedi.

TOKİ’nin sosyal konut projesi için Naci Görür’den önemli uyarı: ‘Kesinlikle İstanbul’da uygulanmamalı’

İLK TEMEL CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA EKİM AYINDA ATILACAK

Bakan Kurum Sosyal Konut Projesi’nin ilk temelinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla ekim ayında atılacağını açıkladı.

Bakan Kurum sosyal konutta kontenjan sayılarını açıkladı.

Şehit ve gazi ailelerine 12.500 konut, Engelli vatandaşlara 12.500 konut, Emekli vatandaşlar için 80.00 konut, 18-30 yaş arası gençlere 50.000 konut, 50.000’de diğer vatandaşlara olmak üzere toplam 250 bin konut yapılacak.

TARİHİ SOSYAL KONUT PROJESİNE DAHA İLK ANLARDA REKOR BAŞVURU GELDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum saat 10:30 itibarıyla sosyal konut hamlesine ilk günde 92 bin başvuru yapıldı” dedi.

TOKİ BAŞKANI: İLK GÜN VE SON GÜN BAŞVURU YAPMANIN ARASINDA FARK OLMAYACAK

TOKİ Başkanı Ömer Bulut “İller ve ilçeler belli. Az önce de açıkladım ilk gün başvurmakla son gün başvurmak arasında bir fark olmayacak. Sistemde son gün yaşanacak bir aksaklık içinde biz gerekeni yaparız. İnsanlar o kadar çok yoğunluk oluşturuyor ki vatandaş E-Devlet’ten olsun bizim sitemizden olsun bakmaya çalışıyorlar. Bu projelerin hepsini ilçe bazında da görebilirler ama yoğunluk var yoğunluktan dolayı şu an göremiyorlar. 81 il 600 farklı noktadan dediğimiz zaman o ilçeleri kastediyoruz” dedi.

TOKİ SOSYAL KONUT E-DEVLET BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Sosyal Konut başvuruları e-Devlet üzerindeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Konut Başvurusu linki üzerinden bugün itibarı ile alınmaya başladı.

TOKİ SOSYAL KONUT E-DEVLET BAŞVURU LİNKLİ İÇİN TIKLAYINIZ…

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ başvurularının 31 Ekim 2022 Pazartesi gün sonuna kadar devam edeceğini duyurdu. Başvuruda yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle başvurular kademeli olarak alınıyor.

T.C. Kimlik Numarasının son hanesi 0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba, 2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe, 4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma, 6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi ve 8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar günü başvuru yapabilecekler.

19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını yapabilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir