TOKİ başvurusu için SMS neden gelmiyor? Bankadan TOKİ için hangi SMS gelmeli?

TOKİ başvuruları 14 Eylül 2022 tarihinde başladı. T.C. kimlik numarası son numarasına göre e-Devlet, Halk Bankası ve Ziraat Bankası'ndan gerçekleştirilen başvuruda para yatırılmasına rağmen bazı vatandaşlara mesaj gitmedi. TOKİ başvuru 2+1 ve 3+1 konut, arsa, iş yeri başvurusu için SMS gelmeyen vatandaşlar konuyu araştırıyor. Bankaya para yatırmama rağmen TOKİ başvurusu için SMS neden gelmiyor sorusu yanıt ararken TOKİ mesaj gelmedi hususu da Türkiye'nin gündeminde yerini aldı. Peki neden TOKİ başvurusu sonrasında SMS gelmiyor... İşte ayrıntılar!

featured

TOKİ mesaj gelmedi sorunu bugün binlerce vatandaşın yaşadığı bir sorun haline dönüştü. TOKİ sosyal konut projesi için başvuruda bulunan vatandaşlar başvuru ücretini yatırdıktan sonra bekledikleri TOKİ mesajını alamadı.

Ayrıca e-Devlet üzerinde görülen TOKİ başvurusu reddedildi yazısı da vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Peki TOKİ’den neden mesaj gelmedi. Konut sahibi adayları bu kadar endişelenmekte haklı mı? Ziraat Bankası ve Halk Bankası Sosyal Konut Projesi konusu için açıklama yaptı mı? İşte detaylar…

TOKİ MESAJ GELMEDİ PROBLEMİ NEDİR?

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyası kapsamında 250 bin konut için başvurular 14 Eylül Pazartesi günü başladı. 31 Ekim 2022 tarihine kadar sürecek. Ancak vatandaşlar T.C. kimlik numarasının son hanesine göre başvuru yapmakta çok aceleci davranıyor. Bu da sistemde kitlenmelere neden oluyor.

Özellikle başvuru işlemlerinin tamamlanması için gereken TOKİ SMS gelmedi problemi bu noktada gün yüzüne çıkıyor. Bu sorunun nedeninin Ziraat Bankası ve Halk Bankası mesaj sisteminde yaşanan yoğunluk nedeniyle olduğu öngörülüyor.

Bildiğiniz üzere Tüm Türkiye genelinde 250 bin konut, 100 bin arsa ve 10 bin iş yeri için ilk iki günde toplamda 1,5 milyonun üzerinde başvuru yapıldı. Bu yoğunlukta bankalarda tıkanıklığına neden oldu.

BANKADAN TOKİ İÇİN HANGİ SMS GELMELİ?

TOKİ başvuruları için bankadan SMS gelmesi gerekir. Fakat ikinci günde gelen 1,5 milyon başvuru nedeniyle büyük bir trafik kilitliliği oluştu. Buna rağmen bazı vatandaşlara TOKİ SMS’i geldi. TOKİ için bankadan gelmesi gereken mesaj ise şu şekilde olmalı:

TOKİ konut başvurunuz alınmıştır. Sizin adınıza TOKİ başvurunuza istinaden Bankamızda açılan ……………………… IBAN numaralı hesaba 500,00 TL tutarı en geç 15.09.2022 20:00:00 tarihine kadar yatırmanız gerekmektedir. Başvurunuza istinaden söz konusu tutar hesabınızdan çekilecektir. Başvurunuzun sonucunu e-Devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

TOKİ 2+1 3+1 EV FİYATLARI NE KADAR?

TOKİ Sosyal Konut Projesi 2+1 evler için 608 bin TL, 3+1 evler için 850 bin TL olarak duyuruldu. TOKİ aylık taksit miktarları ve peşinat oranları da TOKİ Sosyal Konut ödeme planı çerçevesinde belli oldu. Bu kapsamda kırmızı renkle belirttiğimiz bağlantıya tıklayarak 2+1 ve 3+1 evler için ödeme planına ulaşabilirsiniz.

2022 TOKİ BANKA İŞLEMLERİ

TOKİ başvuru yapılacak taşınmaza ve il/ilçeye göre banka da değişir. e-Devlet haricinde Halkbank ya da Ziraat Bankası üzerinden TOKİ banka işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru malikleri;

• Nüfus Cüzdanı ile beraber; Projenin yer aldığı ildeki sorumlu Banka Şubelerinde “Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi” imzalayacaktır.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden “Hak Sahipliği” kabul edilenler, yalnızca sorumlu banka şubelerinden başvuru gerçekleştirebileceklerdir.

• Engelli ev sahibi adayları, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce tesis edilen kimlik kartının fotokopisi ya da tam teşekküllü bir devlet hastanesinden elde edilmiş (en az % 40 engelli olduğuna dair geçerli sağlık heyet raporuna ait “Belge” ile başvuru yapabilecektir. 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına Engelli kategorisinden başvuru yapabilecektir. (e-Devlet üzerinden başvuranlar kimlik kartı fotokopisi veya belgeyi sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

• Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren “Belge” ile başvuru yapabilecektir. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan kızları hariç) (e-Devlet üzerinden başvurulanlar sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

UCUZ KONUT İNDİRİM KAMPANYASI BAŞVURU DETAYLARI

TOKİ’nin ev borcunu hemen yatırıp tapusunu anında edinmek isteyenler adına start verdiği indirim etkinliği devam ediyor . Kampanyadan 200 bini aşkın ev ve iş yeri alıcı adayları yararlanabilecek. TOKİ indirim kampanyası başvuruları 19 Ekim 2022 tarihine dek sürecek.

% 25 indirim etkinliğinden tüm borç yükünü kapatamayacak vatandaşlar da faydalanabilecek. Borcun bütününü kapatamayacak alıcılar, borç limitinin yüzde 25’inden az olmamak kaydıyla gerçekleştirdikleri peşin tediyelerde de yüzde 25 indirimden yararlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu! TOKİ’ye borcu olanlara yüzde 25 indirim

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir