Flaş iddia: TOGG’un başlangıç fiyatı 750 bin TL mi olacak?

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG için geri sayım başladı. 29 Ekim’de fabrikası açılacak TOGG’un başlangıç fiyatının 750 bin TL olacağı iddiası, sosyal medyayı salladı. Peki TOGG’un fiyatı ne kadar olacak? TOGG SUV ne kadar? İşte detaylar…

featured

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, mart ayında TOGG satışlarının başlayacağını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 Oda ve Borsa başkanının da katıldığı programda TOGG’un üretim süreci ile ilgili bilgi verildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Otomobili TOGG’un serüvenini ve gelinen son süreci anlatırken, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş da bir sunum yaparak TOGG otomobili ve e-mobilite sistemi hakkında bilgi verdi.

TOGG’un test sürüşü vatandaşları heyecanlandırdı! O anlar kameralarda

Ziyarette TOGG’un gövde, boya, montaj bölümleri gezilerek, araçların banttan çıkış bölümünde hatıra fotoğrafı çekildi.

“GURUR DUYDUK”

Programla ilgili değerlendirmede bulunan STSO Başkanı Mustafa Eken, “TOBB Başkanımız fabrikanın 29 Ekim’de açılacağının müjdesini verdi. Bizlerde tesislerde incelemelerde bulunduk. Türkiye’nin otomobili TOGG’un tesislerinde incelemede bulunduk ve gurur duyduk. TOBB olarak ortağı olduğumuz TOGG en kısa sürede yollarda olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TOGG’A İŞ DÜNYASI OLARAK GEREKLİ DESTEĞİ VE KATKIYI SAĞLAYACAĞIZ”

TOGG’un 2023 yılında üretime başlayacağını ve yollara çıkacağını dile getiren Başkan Mustafa Eken, “İlk araçların banttan inip sertifikasyon sürecinin de tamamlanması ile 2023 yılının Mart ayında TOGG satışlarının başlayacağının da bilgisini aldık. Çatı kuruluşumuz olan TOBB’un ortak olduğu TOGG’a iş dünyası olarak gerekli desteği ve katkıyı sağlayacağız” diye konuştu.

TOGG’da geri sayım! ‘Hep beraber bineceğiz’ deyip iki kritik tarih verdi

TOGG’UN BAŞLANGIÇ FİYATI 750 BİN TL Mİ OLACAK?

Türkiye’nin otomobili TOGG hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gemlik’te inşaatı devam eden fabrikanın 29 Ekim’de açılacağını müjdeleyerek, ilk araçların banttan inip sertifikasyon sürecinin de tamamlanması ile 2023 Mart’ta TOGG satışlarının başlayacağını, C sınıfı SUV tipi aracın aynı sınıftaki içten yanmalı araçlarla rekabet edeceğini ve aynı fiyattan piyasaya çıkacağını söyledi.

Öte yandan sosyal medyada dolaşan iddiaya göre; TOGG’un başlangıç fiyatının 750 bin TL ile 850 bin TL arasında olacağı tahmin ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir