Titanik batığına giderken kaybolan denizaltı için umutlar tükeniyor! Saat 14.08’de oksijen bitiyor

Atlas Okyanusu'nda bulunan Titanik batığına bir denizaltı ile gezi düzenlerken kaybolan turistler için umutlar tükeniyor. 250 bin dolar ödeyen ve ufak bir araç içinde 12 bin feet derinliğe inen turistlerin Türkiye saati ile 14.08’de oksijeni bitecek.

featured

1912’de yüzlerce insanın öldüğü Titanik’in enkazını görmek için düzenlenen turistik tur felaketinde umutlar her geçen dakika azalıyor.

Yolcu başına 250 bin dolar alan OceanGate Expeditions isimli şirket hafta sonu Titanik’in enkazına dalış yapan araç ile iletişimin koptuğunu ve Titan isimli su altı aracında bulunan yolcu ve mürettebatın kaybolduğunu açıkladı.

KONUMU BULUNAMADI

Pazar gününden beri yoğun bir arama-kurtarma çalışması devam ederken ekipler halen Titan’ın konumunu net bir şekilde bulamadı.

Titan Beşlisi olarak da bilinen yolcuların kimlikleri de önceki günlerde açıklandı. İngiliz milyarder Hamish Harding, Oceangate’in CEO’su Stockton Rush, Fransız denizci ve kaşif PH Nargeolet ve Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman’ın yer aldığı araç ile 12.500 feetlik iniş sırasında bağlantı koptu.

SAAT 14.08’DE OKSİJEN BİTECEK

Fakat yetkililer, kurtarma çalışmaları devam ederken perşembe günü araç içerisindeki oksijenin biteceğini açıklamıştı. ABD Sahil Güvenlik Ekipleri oksijenin ne zaman biteceğini de net bir şekilde duyurdu.

Resmi açıklamaya göre Titan içerisindeki oksijenin Türkiye saati ile 14.08’de biteceği belirtildi. Bu açıklama moralleri bozsa da ABD’li yetkililer arama-kurtarma çalışmalarının son hızla devam ettiğinin de altını çizdi. Açıklamada, “Bir noktada zor bir karar vermek zorunda kalabiliriz fakat sonuna kadar umudumuzu korumaya çalışacağız” denildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA BİRÇOK ÜLKEDEN EKİPLER KATILDI

Arama-kurtarma çalışmalarına ABD, İngiltere, Fransa ve Kanada’dan ekiplerin katıldığı belirtilirken oksijenin bitmesinin beklendiği saate kadar zamanla yarış devam ediyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir