Tıp tarihine geçen olay! Seks sırasında penisi dikey olarak kırıldı

featured

İngiltere’de yaşayan bir adam, cinsel birliktelik sırasında penisini kırdı ve yapılan müdahaleyle tıp tarihine geçti.

Medical Jorunal’de anlatılan vakada, ismini vermek istemeyen adamın durumu ‘anormal bir bükülme kuvvetine maruz kalan erekte penis’ olarak nitelendirildi.

Penis kırılmaları genelde yatay kırıklar olarak gerçekleşirken, 40 yaşındaki İngiliz ‘seks sırasında penisinin dikey olarak kırıldığı bilinen ilk kişi’ unvanına sahip oldu.

Cinsel hayatınızı kurtaracak fantezi dopingi!

Sadece gerginlik ve şişliğe rastlandı

Yaralanmanın ana belirtisi ani bir ‘patlama hissi’ ve ‘şişme’ olsa da, 40 yaşındaki adamın kırık kemiğinde sadece orta derecede gerginlik ve şişlik görüldü.

Ancak cerrah, adamın penisinde ‘3 santimlik dikey bir yırtık olduğunu’ doğruladı. Böyle durumlarda ise, ‘erektil disfonksiyon, aşırı penil eğrilik veya üretral stenoz’ gibi uzun vadeli komplikasyonları riskini azaltmak için 24 saat içinde cerrahi müdahale gerekiyor.

Penis kırılması nadir olarak görülüyor

Popüler inancın aksine, penisi kırmak mümkündür. Çünkü penis, bir kemik değil bir doku topluluğudur. Penis kırıkları nadir görülen bir durumdur, ancak meydana geldiklerinde yaralanmaların %95’i vajinal ilişki sırasında ortaya çıkar. Aynı zamanda penis yaralanması cinsel aktivite ile sınırlı değildir. Çeşitli travmalar penis kırılması oluşumuna katkıda bulunabilir.

Şişlik ve morluklarla seyreden penis kırılması; yırtılmalar ve tahribatlar sonucu gelişir. Kırılmalar genellikle penisin tam anlamıyla ereksiyon halinde olduğu ya da aşırı zorlandığı durumlarda oluşur.

Evlilikte cinsel ilişkinin seyrinin azalması normal mi? Onarım seksi nedir?

Bu sorun genellikle cinsel ilişki sırasında kadının  erkeğin üzerindeyken kontrolünü yitirip ani olarak hareket etmesiyle görülür. Ayrıca penisin vajinadan çıkıp kadının kalçasına çarpması da kırılmaya yol açabilir.

Araştırmaya göre ayrıca, 20 yıllık bir retrospektif çalışma sonucunda cinsel ilişki sırasında ortaya çıkan penis kırıklarının yüzde 88.5’i ‘Doggy style’ (köpek pozisyonu) ve erkeklerin üstte olduğu ‘misyoner’ pozisyonlarda yaşanıyor. Penis kırılması son 13 yılda yaklaşık 100 kişide görülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir