TikTok’tan devrim gibi karar! Video uzunluğu 2 dakika 14 saniyeye çıktı

featured

Popüler kısa video platformu TikTok, içerik üreticilerine genişletilmiş bir formatta daha uzun süreli videolar yayınlama imkanı sunmaya başladı.

Eğlendiren, eğiten ve ilham veren içeriklere yer veren TikTok, bir dakikadan uzun videolarla dünya çapında 5 milyardan fazla günlük görüntülemeye ulaştı.

2 DAKİKA 14 SANİYE OLDU

TikTok kullanıcıları viral olan yeşil ekran ve renk efektlerinin yanı sıra heyecan verici içerikleriyle daha uzun videolar çekebiliyor. Üretilen videoların ortalama uzunluğu ise 2.14 dakika.

Günlük çekilen vidoların dünya çapında TikTok’ta uzun video için en uygun içerik olduğu dikkat çekiyor. Bu durum, insanların birbirleri hakkında daha geniş bilgi edinmesine olanak sağlıyor.

VLOG’LAR İLE ÖNE ÇIKARILACAK

Video odaklı sosyal paylaşım platformu TikTok, #DünyamıKeşfet kampanyasını da başlattı. “Dünyamı Keşfet” daha uzun videolar aracılığıyla hikayelerini anlatan ve yaratıcılıklarını sergileyen popüler içerik üreticilerini ön plana çıkarıyor.

New York Buffalo Üniversitesi’nden Sosyal Psikoloji Uzmanı Doç.Dr. Shira Gabriel, uzun videoların özellikle tercih edilme sebebinin insanların başkaları hakkındaki öngörüleri olduğunu vurguladı.

Gabriel, uzun videolar ve vlog’lar ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Eğlence çok kişisel bir kavram. Bir kişinin ilginç ve ilham verici bulduğu detaylar, arkadaş veya ailesininkinden çok farklı olabilir. Yine de vlog içeriği dünya çapında popüler görünüyor. Bunun nedeni popüler kişileri, ünlüleri veya içerik üreticilerini vloglarını izlediğimizde; günlük yaşamlarına bir göz atıyoruz. Onlara daha bağlı olduğumuzu hissediyoruz. Vloglar gerçek hayatla bağlantı kurmamızı sağlayan içerikler oldu. Araştırmalar gösteriyor ki bu tarz içerikler özellikle insanları dünyayla daha bağlantılı ve etkileşimli hissettirebiliyor. Bunu çoğu zaman fark etmesek de vloglar, bizi bu mecralara geri getiren şeylerden biri.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir