Ticaret Bakanlığı sıfır araçlar için harekete geçti! Takip sistemi kurulacak

Otomobil ve ev fiyatlarındaki fahiş artışları durdurmak isteyen Ticaret Bakanlığı yeni önlemleri devreye aldı. Bu kapsamda sıfır araç stoklarının takibi için yeni bir sistem kurulacak. Buna göre bakanlık ilaç sektöründe kullanılan barkod sistemine benzer bir sistemi sıfır araç sektörüne entegre etmeyi planlıyor. İşte detaylar...

featured

Artan otomobil ve kira fiyatları vatandaşın canını sıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni dönemde de caydırıcı önlemler alınmaya çalışılıyor. Konuyla ilgili harekete geçen Ticaret Bakanlığı sıfır araçta stokçulukla mücadeleye girişti.

BARKOD SİSTEMİ DEVREYE ALINACAK

Sıfır araç stokçuluğunu bitirmekte kararlı olan bakanlık, ilaç sektöründe kullanılan barkod sistemine benzer bir sistemi sıfır araç sektörüne entegre edecek. Sıfır araçlar bayilere geldiği andan satıldığı ana kadar barkod sayesinde takip edilebilecek. Diğer taraftan da ikinci el araç piyasasına makul seviyeye getirmek için bir uygulama devreye sokacak.

İLAN SİTELERİ SIKI BİR ŞEKİLDE DENETLENECEK

Buna göre araç satışı yapılan internet sitelerine sıkı bir denetim getirilecek. İlan sitelerine konulacak araçlara bundan sonra ‘Memurdan temiz araç’ ifadeleri yer alamayacak.

İlanı koyan kişinin ise kimlik bilgilerini paylaşması istenecek. Aracını satan kişinin gerçek ismi, soyadı ve telefon bilgileri doğru olacak. Kişinin gerçek ya da tüzel kişi olduğunun doğrulamasını ilan siteleri yapacak. İlanlarda yanlış bilgilendirme yapanlara ise ceza gelecek. İlana erişim engeli getirilecekken, ilgili siteye de ceza kesilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir