Ticaret Bakanı Mehmet Muş: “Venezuela’dan 2020 yılında Türkiye’ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir”

featured

Son dönemde YouTube kanalından paylaştığı videolarla büyük tartışma yaratan Sedat Peker’in gündeme getirdiği Venezuela’dan peynir ithalatı yapıldığı yönündeki iddiaları büyük ses getirmişti.

22 Ağustos 2020 tarihinde Tarım Bakanlığı’nın Venezuela’dan sıfır gümrükle peynir ithalatı için kararname çıkardığı iddialarına Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan açıklama geldi. Muş, Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

“1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir”

Venezuela’dan peynir ithalatına dair basında bazı soruların yer aldığına dikkat çeken Bakan Muş, “Kamuoyunu kısa ve net şekilde bilgilendirelim; 2020 yılında Venezuela’dan Türkiye’ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir. 2021 yılında ise; bugüne kadar gerçekleşmiş peynir ithalatı bulunmamaktadır” dedi.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 7. videosunda, kokain ticaretiyle ilgili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a işaret etmişti. Peker ortaya attığı bu iddiayla ilgili “Bu kokainle ilgili hikayenin gerçeğini anlatayım. Önceden Kolombiya üzerinden geliyordu, en son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı. Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Eski Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım Bey. Evet… Bu senenin başında ocak ayında gitti, 4 gün kaldı, şubat ayında gitti, 4 gün kaldı. Karakas Limanı var Venezuela’nın en büyük limanı. Oradan kuru yük gemileri direkt Türkiye’ye gelebiliyor ancak konteyner gemileri Dominik Cumhuriyeti üzerinde durma yapıp o şekilde devam ediyor” açıklamasında bulunmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir