“THY, Türk Telekom ve BOTAŞ satılacak” iddialarına Bakanlık’tan yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçen hafta gerçekleştirdiği BAE ziyaretinin ardındanfondaş medya tarafından yeni bir yalan üretildi. THY, Türk Telekom, BOTAŞ gibi bazı kamu kurumlarının dışarıya satılacağı iddiasına Bakanlık tarafından cevap gecikmedi. Bakanlık tarafından haber yalanlanırken yapılan açıklamada, Bu haberler, sadece güzide kurumlarımızı satış manipülasyonu ile yıpratma gayretidir." ifadeleri kullanıldı.

featured

Fondaş medya seçim hezimeti sonrası yine boş durmuyor. Yeni bir algı operasyonu başlatılmış durumda. Sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘in BAE ziyareti sonrası önemli kurumların satılacağı iddiası ortaya atıldı.

BAKANLIK YANIT VERDİ

Türk Hava Yolları, Türk Telekom ve BOTAŞ gibi bazı kamu kurumlarının satışı için çalışma yapıldığına ilişkin iddialara Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yanıt geldi. Haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edilirken açıklamada, “Bu haberler, sadece güzide kurumlarımızı satış manipülasyonu ile yıpratma gayretidir.” denildi.

BAE’YE GİTMESİNİ KULLANDILAR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz hafta günü birlik BAE’ye bir ziyaret gerçekleştirmesi, bazı iddialara neden oldu. Bir gazetede yer alan haberde Şimşek’in bu görüşmesinden yola çıkarak bakanlığın; Türk Hava Yolları, Türk Telekom ve BOTAŞ gibi bazı kamu kurumlarının satışı için çalışma yaptığı öne sürüldü.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir