The Economist’ten çok konuşulacak geri vites! Provokasyonları tutmadı, Kılıçdaroğlu’nu gözden çıkardı

Türkiye, son yılların en önemli seçimlerinden biri için dün sandık başına gitti. Dünya basını ise Türkiye'de halen sayımı devam eden oyları yakından takip ediyor. Seçim süreci boyunca skandal üzerine skandal başlık atan ve kirli bir propaganda yürüten The Economist'ten ise efsane bir geri vites geldi. İngiliz dergi, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na resmen gol attığını ifade ederek, "Kılıçdaroğlu ve partisi CHP, milletvekili seçimlerinde de kötü bir performans sergiledi" dedi.

featured

Türkiye tarihi seçimler için dün sandık başına gitti. Millet bir kez daha Cumhur İttifakı ve Erdoğan dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, saat 02.25 itibarıyla cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49,49, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 44,79, Sinan Oğan’ın yüzde 5,29, Muharrem İnce’nin yüzde 0,43 oy oranına sahip olduğunu bildirdi.

THE ECONOMİST’TEN EFSANE GERİ VİTES

Türkiye seçim sürecine girdiğinden beri art arda skandal paylaşımlar ve provokasyonlar yapan İngiliz gazetesi The Economist‘ten ise efsane bir geri vites geldi.

Haberde, “Oranlar hem anketörlerin hem de Kılıçdaroğlu’nun beklediğinin çok altında kaldı” sözlerine yer verildi. Haberin devamında ise “Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki CHP, 600 sandalyeden yaklaşık 211’ine kavuştu. Yüzde 35’lik oy oranlarıyla parlamento seçimlerinde de oldukça kötü bir performans sergiledi” dedi.

“TÜRKİYE SEÇİMLERİ ÖNEMLİYDİ”

Türkiye’deki seçmenin durumuna da değinen dergi, “Türkler demokrasiden vazgeçmedi. Seçimlere yüksek sayıda bir katılım gösterdi. Yüzde 88’in üzerinde bir katılım oldukça yüksek bir seçim oranı” dedi.

Sonucun yalnızca Türkiye’yi değil, tüm dünyayı etkilediğine dikkat çeken The Economist “Başta Rusya meselesi olmak üzere pek çok farklı konumda Türkiye seçimleri önemliydi” dedi.

KİRLİ OPERASYONLARI SUYA DÜŞTÜ

İlk günden bu yana “Türkiye’de demokrasi yok” yalanlarını ortaya atan Batı medyasına en güzel cevabı ise Türk halkı verdi. Yüzde 88’in üstünde bir katılımla gerçekleşen seçimlerle beraber Batı medyasının yürüttüğü kirli operasyon da suya düştü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir