Temel Karamollaoğlu günler sonra açıkladı: “Erdoğan Cumhur İttifakı’na davet etti, kabul etmedim”

featured

Beştepe’deki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Temel Karamollaoğlu görüşmesinin yankıları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 10 gün önce Beştepe’de bir görüşme gerçekleştirdi.

İki lider arasındaki zirveye dair çok sayıda iddia ortaya atılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karamollaoğlu’na Cumhur İttifakı’na katılmaları yönünde davette bulunup bulunmadıkları ise büyük merak konusu olmuştu.

“DENETLENMEYEN BİR BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK VEREMEYİZ”

Konuya ilişkin Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’nin sorularına yanıt veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu iddiaları doğruladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini Cumhur İttifakı’na davet ettiğini ve “Biz beraber olmalıyız” dediğini aktaran Karamollaoğlu, teklifi “Denetlenmeyen bir başkanlık sistemine destek vermemiz mümkün değil” sözleriyle reddettiklerini aktardı.

ERDOĞAN İADE-İ ZİYARET PLANINDAN VAZGEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını AK Parti MKYK toplantısında anlatmıştı. Karamollaoğlu’nun 50+1 konusu dışında yaptığı açıklamaların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını ve iade-i ziyaret planından vazgeçtiğini ifade eden Erdoğan’a yanıt gecikmemişti. Karamollaoğlu, “Son derece şaşırdım ve üzüldüm. Ne söylemişim de doğru değil” ifadesini kullanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir