Teksas’taki okul katliamında katil Salvador Ramos’un annesi Adriana Reyes konuştu: ‘Çelişkili durum var’

Teksas'ta yaşanan ve 19 öğrenci ile 2 öğretmenin yaşamını yitirdiği okul katliamının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Saldırıyı yaptıktan sonra kolluk kuvvetleri tarafından vurularak ölen Salvador Ramos'un annesi Adriana Reyes, yaşananlar karşısında şoke olduğunu ve oğlunun asla böyle bir şey yapacağını düşünmediğini, oğluyla arasının çok iyi olduğunu söyledi. Fakat Ramos'un büyükbabası ve okul arkadaşı ise bunun aksinde sözler sarf etti.

featured

Teksas‘ın Uvalde kentindeki Robb İlköğretim Okulu’na dün akşam saatlerinden düzenlenen silahlı saldırı tüm dünyayı dehşete düşürdü. Katil 18 yaşındaki Salvador Ramos’un saldırısı sonucu 19 öğrenci ve 2 öğretmen hayatını kaybetti.

Ramos içeride kendine barikat kurarken, Teksas kolluk kuvvetleriyle çatışmaya girerek hayatını kaybetti.

Ramos’la ilgili ise dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Vali Gregg Abbott, silahlı saldırgan Ramos’un okula girmeden önce babaannesini de vurduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadının durumu ciddiyetini koruyor.

Ramos’un annesi Adriana Reyes ise oğlunun yaptıklarını duyunca şaşıp kaldığını söyledi. Önümüzdeki pazartesi günü ona doğum günü hediyesi ve Snoopy’nin bir peluş oyuncağını vermeyi planladığını söyleyen kadın oğlunu ‘içine kapanık’ olarak tanımladı.

Ayrıca annesiyle toksik bir ilişki içinde olduğu iddialarını da reddederek, “Oğlum şiddet uygulayan biri değildi. Yaptığı şeylere çok şaşırdım. O aileler için dua ediyor. Tüm o masum çocuklar için dua ediyorum. Onların hiçbir suçu yoktu” dedi.

Ayrıca Adriana Reyes, oğlunun babaannesi Celia Gonzalez’i niçin vurduğunu bilmiyor. Şu anda Reyes hastanede yaşlı kadının başında bekliyor.

Eski sınıf arkadaşlarından Nadie Reyes ise Washington Post’a verdiği demeçte, annesine agresif davrandığını ve bazen sert olduğunu söyledi.

Ramos’un büyük babası da torununu ‘sessiz bir genç olarak tanımladı. Büyükbaba Reyes, “Silahları olduğunu bilmiyordum, bilseydim ihbar ederdim” dedi.

Ramos’un okula gitmediğini ve mezun olmadığını söyleyen büyükbaba, anne Adriana’nın aksine, Ramos ile annesinin arasının kötü olduğunu, sürekli tartıştıklarını ve bu nedenle de Ramos’un kendileriyle yaşamaya başladığını da sözlerine ekledi.

Ramos’la birlikte aynı iş yerinde çalışan bir genç ise Ramos’un silah almak için para kazandığını sıklıkla dile getirdiğini söyledi.

Ramos için zihinsel sorunları olduğunu söyleyen iş arkadaşı “Koku almıyordu ve çok pis korkuyordu. Onunla ilgili bir şeyler kesinlikle tersti, o nedenle de arama mesafe koydum. Onunlayken kendimi güvende hissetmiyordum. Silah için yeterince para kazandıktan sonra da aniden istifa etti” dedi.

Öte yandan Ramos’un saldırıdan önce sosyal medya hesabı üzerinden sıklıkla silah fotoğrafı paylaştığı kaydedildi.

Eyalet senatörü Roland Gutierrez, Ramos’un Instagram hesabının 18. doğum gününden itibaren satın aldığı silah fotoğraflarıyla dolu olduğunu kaydetti.

Ayrıca Ramos’un Instagram’da bir kıza mesaj atıp onu silah fotoğrafına etiketlediği de öğrenildi.

Kadın etiketi kaldırması üzerine “Fotoğrafımı yeniden yayınlayacaksın” diyen Ramos’a kadının “Silahlarınızın benimle ne ilgisi var?” diye sorması üzerine Ramos’un “Sadece etkiletlemek istedim” dediği öğrenildi.

Bu mesajlardan sonra dehşete kapılan kadın, “O bir yabancıydı, onun hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Gerçekten çok üzgünüm ve ne diyeceğimi bilmiyorum. Ona cevap vermemin tek nedeni korkmamdı, keşke suçu işlememeye ikna etmeye çalışsaydım, ama bilmiyordum” ifadeleriyle Instagram’da gönderi paylaştı.

CNN’e konuşan Ramos’un bir okul arkadaşı ise Ramos’un kendisine de silah fotoğrafları gönderdiğini söyledi. Ona niye bunlara sahip olduğunu sorduğunda Ramos’un kendisine “Merak etme, artık çok farklı görünüyorum, beni tanıyamazsın” dediğini ifade etti.

İsmini vermeyen genç, Ramos’un ailesinin maddi durumu ve giydiği kıyafetler nedeniyle okulda dalga konusu olduğunu da sözlerine ekledi.

Ortaya çıkan fotoğraflarda ise Ramos’un saldırı öncesi okula girmeden önce terk ettiği kamyoneti görülüyor.

Okul önünde kaotik anlar yaşandı. Endişeli veliler okul önünde beklerken, bazı velilerin okula silahlarla geldiği görüldü. Okul yılı erken bitti ve bölgedeki tüm etkinlikler de iptal edildi.

ABD Başkanı Joe Biden ise duruma sert tepki gösterdi. Biden “Tanrı aşkına ne zaman silah lobisine karşı duracağız?” dedi. Asya ziyaretinden dönen ve Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenleyen Biden, eşi Jill Biden ile gazetecilerin karşısına çıkarak görevini devraldığında böyle bir konuşma yapmak zorunda kalmamak için dua ettiğini aktardı.

ABD’deki okul saldırısında can kaybı 21’e yükseldi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir