‘Tayland’da Türkler mahsur kaldı’ iddiası!

Tayland’a giden 17 kişilik Türk grubun, Tayvanlı çete tarafından alıkonulduğu iddia edildi. Sosyal medyada paylaşılan iddiaya göre; çalışmak için Tayland’a giren bir grup Türk, dolandırıcıların hedefi oldu.

featured

17 kişilik bir grup Türk, 3 gün önce çalışma vaadiyle Tayvanlı bir grup tarafından Tayland’a götürüldü. Üç gün içinde söylenen hiçbir vaadin yerine getirilmemesi üzerine şüphelenen grup, kendisini getirenlerin insanları dolandıran bir çete olduğunu öğrendi.

Ekşi Sözlük’te yayınlanan iddiaya göre; Türkiye’ye dönmek istediklerini kendilerini getiren Tayvanlılara söyleyen Türkler, cevap olarak tehdit edildiklerini söyledi.

Gitmeleri için izin verilmeyeceği ve Burma’ya götürüleceklerini iddia eden Ekşi Sözlük’teki avalagadros adındaki kullanıcı olayı şu sözlerle anlattı;

‘’BİRKAÇ SAAT İÇİNDE GÖNDERİLEN ARAÇLA GİTMEZSEK ÖLDÜRÜLECEĞİMİZİ SÖYLEDİLER’’

‘’Kendilerinin buradaki lokal polisle iş birliği içinde olduklarını ve eğer birkaç saat içinde gönderilen araçla gitmezsek öldürüleceğimizi söylediler. Bunun üzerine apar topar yaklaşık 10 dakika içinde can havliyle bulabildiğimiz bir kaç taksiyle, bulabildiğimiz kısmen en güvenli yere kaçtık.

Şu an elçilikle iletişime geçtik fakat bulunduğumuz yer elçilikten yüzlerce kilometrelerce uzakta ve tek kuruş paramız yok, elçilik de Bangkok’a gelmeden bize yardım etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

‘’KİMSEDEN PARA YARDIMI İSTEMEDİM’’

Şu an her türlü yardıma muhtaç durumdayız. Lütfen yardım edebilecek olanlar bize acilen buradan ulaşsın. Chiang Rai bölgesindeyiz. Kimseden para yardımı istemedim, Bangkok’a ve oradan da Türkiye’ye dönebilmemiz için bir yardım yöntemi arıyoruz.

‘’AİLEME HAYATİ TEHLİKE YAŞADIĞIMI SÖYLESEM KALP KRİZİ GEÇİRİRLER’’

Buraya yazmamın sebebi ise belki bir iş adamları derneği vs gibi. Bir yer görür de bu kadar çok sayıda insana ulaşır. Çünkü tek yardım böyle sağlanabilir. Ailelerimizle iletişime geçmedik, çünkü 17 kişinin belki 15’i çok fakir ailelerden geliyorlar, hayatlarında ilk defa uçağa binenler var, ailelerin binlerce lira yollamaları mümkün değil.

Kendi şahsım adıma konuşacak olursam ailem benim çalışıp para kazanmak için buraya geldiğimi sanıyor, hayati tehlike yaşadığımı bir söylesem kalp krizi geçirirler.

Bu entryi okuyanlardan da rica eğer bize yardım edebilecek iş adamları derneği vs gibi bir kurumu bilenler varsa lütfen bana ulaşın. Çünkü turist polisi de elçiliği arayarak uzun uzun konuştu ve az evvel bizim yapacağımız bir şey yok, biletinizi satı alıp Bangkok’a gitmeli oradan da elçiliğe gitmelisiniz, elçilik de ailelerinizi aramanıza yardım eder, size para gönderirler dedi sadece. O kadar…’’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir