Bu ahlaksızlığı durdurun! Tarlabaşı LGBT derneği davası yine ertelendi

Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği hakkında “hukuka ve ahlaka aykırılık” gerekçesiyle açılan davaya izleyici olarak katılan AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk, ertelenen dava sonrası açıklamalarda bulundu.

İstanbul Beyoğlu’nda faaliyet gösteren Tarlabaşı Toplumu Destekleme Derneği hakkında, “hukuka ve ahlaka aykırılık” gerekçesiyle açılan fesih davasına, İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün devam edildi.

Davanın 7’inci duruşmasına İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekilleri ve TTM vekilleri katıldı. Duruşmaya dernek gönüllülerinin yanı sıra derneğin kapatılmasını isteyen aralarında AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk de bulunduğu bir grup izleyici olarak katıldı. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delagasyonu da davayı takip etti. Mahkeme, talep edilen ek bilirkişi raporunun geldiğini bildirdi.

“SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI BAĞLAMINDAN KOPARILDI”

Dernek avukatı Sermin Cansu Demir, sosyal medya paylaşımlarının bağlamından koparıldığını savunarak, Birleşmiş Milletler Çocuk Komitesi’nin Türkiye hakkındaki raporunda; “Çocuk haklarını savunan STK’ların üzerinde baskılar sona erdirilmeli” ifadelerine yer verildiğini belirtti.

“CİNSEL YÖNELİME DAİR DEĞİŞİKLİKLER KABUL EDİLEMEZ”

Dava sonucunda verilecek karardan etkilenme ihtimali olduğunu düşünen ve bu nedenle davaya müdahil olmak isteyen Hüseyin Hacıoğlu isimli kişinin avukatı, cinsel yönelime dair değişikliklerin kabul edilemez olduğunu ifade etti ve müdahillik taleplerinin kabul edilmesini istedi. Avukat, ayrıca Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Özlem Doğan’ın da tanık olarak dinlenilmesini istedi.

DURUŞMA 6 MAYIS’A ERTELENDİ

Mahkeme, dernek hakkında devam eden soruşturma dosyalarının akıbetlerinin sorulmasına karar vererek, duruşmayı 6 Mayıs 2024 tarihine erteledi.

Duruşma çıkışında aralarında eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk’ün de bulunduğu bir grup ile dernek üyesi ve gönüllüleri arasında mahkeme salonu önünde tartışma yaşandı. Derneğin LGBT propagandası yaptığını ve Türk toplumunun ahlakını bozduğunu ifade eden grup ile LGBT dernek üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir