Tarihin en kanlı katillerinden Stalin hakkında hiç duymadığınız gerçekler…

featured

Stalin sanılanın aksine Rus değil, köyde büyümüş bir Gürcü çocuğuydu. Asıl adı da Yosif Vissariyonoviç Çugaşvili‘dir.

Yaşıtlarına oranla ufak tefek olan Stalin’in oldukça zor bir çocukluk geçirdiği söylenir. 7 yaşındayken geçirdiği çiçek hastalığı yüzünden ve kolunda kalıcı izler oluşmuştur. Bu yüzden çevresi tarafından sıkça dışlandığı söylenir.

Oğlu Yakov Nazi güçleri tarafından ele geçirildiğinde, büyük bir fidye operasyonuyla Stalin’in elinin zayıflatılacağı düşünülmüştü.

 

Fakat Stalin fidye anlaşmasını hiç düşünmeden reddetmiş ve öz oğlu söz konusuyken dahi “Bir onbaşı yalnızca bir başka onbaşıyla takas edilir.” sözünü kullanmıştır.

 

Böylece Yakov, Nazilerin elinde can vermiştir.

 

Önemli bir Sovyet araştırmasının ortaya koyduğu biçimde, 20 milyona yakın insanın ölümüne sebep olduğu söylenir.

 

Soyadı, “Çeliğin oğlu” anlamına gelir.

Bir Sovyet gazetesine verdiği demeçte “Yeni ve yenilemez bir insan örneği istiyorum. Acıyı hissetmeyen, yediği yemekten bağımsız olarak hep güçlü kalan türden…” sözlerini sarfettiği söylenir.

Aynı şekilde Sovyet politbürosundaki bilimden sorumlu görevlilerin gündemi bir süreliğine bu olmuştur. Maymunlar Cehennemi: Maymunların Yüklelişi filmini izlediyseniz Koba’yı hatırlarsınız. İnsanlardan aşırı derecede nefret eden bu vahşi hayvan ismini Stalin’e borçludur.  Zira Stalin’in gençlik yıllarındaki lakabı Koba‘dır.

Savaşta kendi birlikleri adına gaddar kararlar almaktan çekinmemiştir.

Büyük düşman birliklerini durdurmak için askerlerine yerlerini korumalarını söylemiş, geri çekilen askerlere ateş açılmasını emretmiştir.

SSCB galibiyetinin en önemli faktörü sayılan adamı savaş bitince sürgüne göndermiştir.

Hiç muharebe kaybetmeyen bir askeri deha olan Mareşal Jukov’un sürgün sebebini anlamak zor değil. Stalin onun bir halk kahramanı haline gelip yerine geçmesinden korkuyordu.

Eğer Hitler intihar etmeseydi, Stalin’in onu bir kafese koyup bütün Avrupa’yı gezdireceği rivayet edilir. Hitler, Rus birlikleri Berlin’e girince sığınağında karısıyla birlikte intihar etmişti.

Gençliğinde dini eğitim almış, papaz olarak yetiştirilmiştir.

İktidara geldikten sonra ise binlerce papazı öldürtmüştür.

162 cm boyuyla kısa sayılabilecek bir siyasi figürdü. Postdam konferansında bir araya geldiği ABD başkanı Truman’ın, daha sonra ondan “Bücür şeytan” olarak bahsettiği söylenir.

13. Çalışma kamplarında 1 milyona yakın vatandaşının ölümüne sebep olmuştur. Rejim düşmanı olarak gördüğü her vatandaşı tereddütsüz mahkum bırakabildiği Gulag’larda 1 milyona yakın vatandaşı zor şartlar altında çalışarak can vermiştir.

Stalin başa geçtiğinde, Lenin ölüm döşeğindeydi… Lenin vasiyetinde Stalin’e güvenmediğini açıkça ifade etmiş ve “Yoldaş Stalin önemli bir güç elde etti. Fakat bu gücü düzgün biçimde kullanabileceğinden emin değilim.”demiştir.

kaynak: ONEDİO

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir