Taliban Yüksek Öğrenim Bakanı: ‘Türkiye gibi olmak istemiyoruz’

Taliban yönetiminin Yüksek Öğrenim Bakanı Neda Mohammad Nadeem, "Türkiye ve Suudi Arabistan gibi değil, saf İslam istiyoruz" ifadelerini kullandı.

featured

Taliban yönetimindeki Afganistan’dan gelen kararla birlikte gözler bir kez daha bölgeye çevrildi. Taliban, ülke genelindeki tüm üniversitelerde kadınların eğitimini bir sonraki duyuruya kadar askıya aldı.

‘KİMSENİN HİMAYESİNDE DEĞİLİZ’

Taliban yönetiminin aldığı karara dünyadan tepkiler yükselirken, Yüksek Öğrenim Bakanı Neda Mohammad Nadeem, Türkiye’yi hedef alan bir açıklama yaptı. “İslam’da kadının statüsünün belli olduğunu, bundan fazlasının verilemeyeceğini” iddia eden Nadeem, “Cenâb-ı Hak bize güç vermiş, şeriatı güzel uygulayabiliriz, kimseden korkmuyoruz, kimsenin himayesinde değiliz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
pubg tiktok
Afganistan’da Taliban yönetimi PUBG ve TikTok’u yasakladı
taliban haşjhaşı yasakladı
Taliban Afganistan’da uyuşturucuyla mücadele için haşhaş ekimini yasakladı
kirmizi
Taliban’dan çarşafın altına kırmızı pantolon giyen kadına 75 kırbaç cezası! Korkunç görüntüler…

‘TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN GİBİ DEĞİL, SAF İSLAM İSTİYORUZ’

Nadeem, Türkiye ve Suudi Arabistan’dan gelen tepkilere de yanıt vererek, “Kur’an’da ve hadislerde bile hiç kimse kadınların ‘çağdaş ilimler’ öğrenmesinin gerekliliğini ispat edemez, bilimsel hipotezi ispat edemez. Türkiye ve Suudi Arabistan gibi değil, saf İslam istiyoruz” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir