Takvim “fakirler için alışveriş” haberini böyle savundu!

featured

Takvim’in dünkü skandal manşeti sonrası hem iktidar hem de muhalefet tarafından oldukça eleştirilmişti.

Takvim gazetesi, geçim zorluğundaki vatandaşla dalga geçti! “Dokunmayın almak istersiniz…”

 

Takvim gazetesi bugünkü sayısında aynı haberin diğer medya kuruluşları tarafından da yapıldığını söyleyerek kendini savundu. Haber kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er’i de linç çetesinde gösteren Takvim gazetesi, ekonominin çok iyi olduğu tezini savunmaya ısrarla devam ediyor!
İşte o haber:

“Büyük marketlerin gıda fiyatlarında yaptığı fahiş artışlar vatandaşı artık canından usandırdı. Zincir marketlerin küçük esnafı öldürücü uygulamaları üreticiyi de iflas ettirecek boyuta getirmişken, Ticaret Bakanlığı da 81 il genelinde bir yandan market ve toptancı denetimini artırdı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da denetim elemanları ve belediye zabıtalarının katılımıyla ülke çapında üretici denetimine başladı.

Gıda fiyatlarındaki durum böyleyken Takvim Gazetesi alışverişe giderken dikkat edilmesi gerekenleri öneri şeklinde “Bu haberi okumadan markete girmeyin çıkarken üzülmeyin” başlığıyla raflardaki pazarlama oyununu haberleştirdi. Daha önce Sözcü, Hürriyet, Amerikan CNBC, Huffington Post (HuffPost) gibi kuruluşların da bu tarz haberler yaptığı açıkça görülürken belli odaklar Takvim’i hedef tahtasına oturttu.

HÜKÜMET FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE EDERKEN TAKVİM’İN MANŞETİ HALKI UYARDI
Bu zincir marketlerin küçük esnafı öldürücü uygulamaları üreticiyi de iflas ettirecek boyuta getirmişken Rekabet Kurumu ve Ticaret ve Tarım Bakanlıkları da harekete geçti.

138 SAYFALIK SEKTÖR RAPORU
Rekabet Kurumu, perakende sektörüne yönelik 138 sayfalık sektör raporu hazırladı. Raporda, hem üretici hem de vatandaşı koruyacak öneriler yer alıyor. Bunlarla ilgili Ticaret Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı da yasal düzenleme yapacak.

Öte yandan vatandaşın ucuz gıda tüketmesi ve fiyat artışının önüne geçilmesi için denetim başta olmak alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Ticaret Bakanlığı’nca fahiş fiyat artışı denetimlerinde asgari savunma süresi 10 günden 7 güne düşürüldü.

TAKVİM MARKETLERİN TUZAKLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Bakanlıklar da fahiş fiyat artışına karşı harekete geçmişken Takvim Gazetesi büyük marketlerin alışveriş tuzaklarına karşı vatandaşın dikkat etmesi gerekenleri “Bu haberi okumadan markete girmeyin çıkarken üzülmeyin” başlığıyla haberleştirdi.

Takvim Gazetesi hazırladığı haberin ardından belli odaklar tarafından organize bir şekilde hedef alındı.

PEKİ YA SÖZCÜ, CNBC, HUFFINGTON POST HABERLERİ NE OLACAK?
Daha önce Sözcü, Habertürk, Hürriyet, Yeniçağ, Onedio, Amerikan CNBC, Huffington Post (HuffPost) gibi kuruluşların da bu tarz haberler yaptığı görüldü.

Sözcü gazetesinin “Market alışverişi yaparken bunlara dikkat! Marketlerin fazla alışveriş yaptırmak için kullandığı taktikler” başlığıyla yayınladığı haber, marketlerin tuzaklarını madde madde gözler önüne sergilerken, Takvim Gazetesi’ni linç eden çevreler Sözcü’ye hiç tepki göstermemişlerdi.”

Ne olmuştu?

Takvim gazetesi, manşete taşıdığı “Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin” başlıklı haberde, okurlarına market alışverişlerinde “fazla harcama yapmamaları” için ipuçları verdi. Takvim’in hazırladığı ipuçları arasında “Cazip kokular yoldan çıkarmasın, alışverişe çocuklarla çıkmayın, sepet kullanın” gibi maddeler yer aldı.

Türkiye’de gıda fiyatlarındaki artış ve hayat pahalılığı tartışılırken Takvim gazetesi “Çıkarken üzülmeyin” ifadeleriyle okurlarını uyardığı haberde marketlerde “fazla harcama” yapmamanın ipuçlarını verdi.

“Satışı artırmak isteyen marketler, müşterilere türlü türlü psikolojik tuzaklar kuruyor” denilen haberde, markete gidenlere şu uyarılarda bulunuldu:

“- Alışverişe tek başına ve tok karnına çıkın. Çocuklar olmasın

– Cazip kokular yoldan çıkarmasın. Evde hiçbiri kalmaz.

– Büyük araba doldurmaya teşvik eder, sepetten şaşmayın.

– Ürünlere dokunmayın. Sahiplik duygusu almaya zorlar”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir