“Suyu içilebilir” denilen Salda Gölü’nde içler acısı görüntüler! Kanalizasyon suları göle karıştı…

featured

Çevre ve Şehircilik Burdur İl Müdürü Murat Alacatlı, geçtiğimiz günlerde Doğanbaba ve Salda köylerinin atık sularının Salda Gölü’ne aktığı ve suyunun kirlendiği yönündeki iddiaları yalanlayarak “Gölde yüzme suyu kalitesi A sınıfı olup içilebilir su kalitesine yakındır” demişti.

Kanalizasyon suyunun aktığı görüntüler paylaşıldı

Salda Gölünü Koruma Derneği ise, Twitter hesabından Salda köyünün kanalizasyonunun göle aktığı görüntüleri paylaştı.

Salda Gölünü Koruma Derneği Başkanı Gaziosman Şakar pis suyu göstererek “Yetkililer, Salda Gölü’nün suyunun içme suyuna yakın kalitede olduğunu söylüyor. İddia sahipleri, derenin gölle birleştiği bu noktadan bir bardak su içsinler” dedi.  Şakar, pis su akıntısının göle aktığını gösteren görüntülerde, gölün sularının geçen yıla oranla 30 metre çekildiğini de ekledi.

“Salda Gölü’nde kirletici herhangi bir tesis bulunmamaktadır”

Çevre ve Şehircilik Burdur İl Müdürü Murat Alacatlı, geçtiğimiz günlerde Doğanbaba ve Salda köylerinin atık sularının Salda Gölü’ne aktığı ve suyunun kirlendiği yönündeki iddialara ilişkin göl kenarında yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Salda ve Doğanbaba köyleriyle ilgili sızdırmaz foseptikler yerine atık su arıtma tesisleri yapıldı. Bunların deşarjları da kesinlikle göle yapılmayacak. Tarımsal amaçlı kullanılmak üzere geri dönüşüme gönderilecek. Göl çevresinde evsel kirletici bir tesis bulunmadığından gölde yüzme suyu kalitesi A sınıfı olup içilebilir su kalitesine yakındır.

Salda Gölü’nde kirletici herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Salda köyü ve Doğanbaba köyünün paket atıksu arıtma tesisi ihalesi İller Bankası tarafından 24 Haziran 2021 tarihinde yapılacak. Salda ve Doğanbaba köylerinin atıklarının göle gittiği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılacak arıtma tesislerinin deşarjı göle yapılmayacak, tarımsal amaçlı kullanılacak. Yeşilova ilçesi arıtma tesisinin ihale çalışmaları devam ediyor. En kısa sürede ihalesi yapılacak.”

Dünyaca ünlü Salda Gölü’nün içler acısı hali! Millet bahçesi yapılan alandaki kumların ve suyun rengi değişti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir