Suudi Arabistan ve Suriye arasında 12 yılın ardından bir ilk!

Suudi Arabistan ve Suriye arasında 12 yıl sonra bir ilk gerçekleşti. Dışişleri Bakanlığı düzeyindeki ilk ziyaret kapsamında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

featured

2011 yılında Suriye’de patlak veren iç savaşın ardından ülkeyle diplomatik bağlarını koparan Suudi Arabistan, 12 yıl sonra Suriye’ye dışişleri bakanı düzeyindeki ilk ziyareti gerçekleştirdi.

12 YIL SONRA BİR İLK

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Suriye’nin başkenti Şam’da bir araya geldi.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ziyaretin Suudi Arabistan’ın Suriye’deki ihtilafa “Arap kimliğini koruyacak ve onu Arap çevresine geri döndürecek” siyasi bir çözüm bulmak amacıyla yapıldığı aktarıldı.

DİPLOMATİK İLŞKİLER YENİDEN TESİS EDİLECEK

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mekdad ise, geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’ın Cidde kentine gitmiş, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) Dışişleri Bakanlarının yanı sıra Mısır, Ürdün ve Iraklı mevkidaşları ile görüşme gerçekleştirmişti.
Görüşmelere aşina olan kaynaklar, Suudi Arabistan ve Suriye’nin diplomatik ilişkileri yeniden tesis edilmesi konusunda anlaştığını ve Esad’ın Arap Birliği’nin 19 Mayıs’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak olan toplantısına davet edileceğini ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir