Süper Kupa maçının ertelenmesi dünya basınında büyük yankı uyandırdı

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinde yaşanan kriz dünya basınına da yansıdı. Birçok gazete Suudi Arabistan yetkililerinin Atatürk pankartlarıyla maça çıkılmasını reddetmesinin ardından oyuncuların sahaya çıkmadığını yazdı.

featured

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bu akşam oynanması planlanan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finalinin iptal edilmesi dünya basınına da yansıdı.

İngiliz The Sun gazetesi haberi, “Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Türkiye Süper Kupası finali takımların oynamayı reddetmesi nedeniyle son dakikada iptal edildi” başlığıyla yayınladı.

Haberde Atatürk pankartları ve tişörtlerinin yasaklanmasının ardından her iki takımın da sahaya çıkmayı reddettiği belirtilirken, oyuncuların anlaşmazlık nedeniyle otellerinden çıkmadıkları da eklendi.

Reuters da Riyad’daki Türkiye Süper Kupa finalinin tartışmalar nedeniyle iptal edildiğini yazdı. Krizin İstiklal Marşı’nın okunmasının ve Atatürk pankartlarının reddedilmesi nedeniyle çıktığı belirtildi.

DailyMail ise haberi “Suudi Arabistan Türkiye’nin kurucusunun pankartlarını yasakladı” başlığıyla paylaştı. Haberde, Fenerbahçe ve Galatasaraylı oyuncuların otellerinden çıkmayı reddettiği ancak taraftarların stadyumda kaldığı belirtildi. Maçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümüne denk geldiğinin vurgulandığı haberde, Suudi yetkililerle anlaşılamadığı aktarıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir