Süleyman Soylu’nun avukatından FETÖ trolleri ve CHP’li isimlerin yalanına suç duyurusu

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olduğu dönemde, İBB'de 'terör iltisaklı' olduğu iddia edilen çalışanlarla ilgili açıklamaları üzerine verdiği ifade tutanağının çarpıtılmasına sosyal medya hesabından sert tepki göstermişti. Soylu'nun avukatından flaş açıklama geldi.

featured

İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) ‘terör iltisaklı’ olduğu iddia edilen ve soruşturmaya konu olan dava ile ilgili bir mahkeme tutanağının gündem olmasının ardından açıklama yaptı.

Sosyal medyanın ‘yalanların beşiği’ yapıldığını iddia eden Soylu, avukatının kendisi adına beyan verdiği ifade tutanağında İçişleri Bakanlığı raporlarının kaynak gösterildiğini söyledi.

“AYIPLI OLDUĞUNUZ BU ALANA GİRMEYİN”

Açıklamalarının herhangi bir belgeye dayanmadığı yönündeki tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Soylu, “Allah’tan korkusu olmayanlar bu acılı günümüzde sosyal medyayı yine yalanların beşiği yaptı. Mahkeme dosyasında açıkça “İçişleri Bakanlığı Raporu doğrultusunda” yazdığı halde…” ifadelerini kullandı.

Soylu, “Ayıplı olduğunuz bu alana girmeyin” dedi.

AVUKATINDAN SUÇ DUYURUSU

Soylu’nun avukatı Avukat Abdullah Danışmaz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Müvekkilim lehine sonuçlanmış davadan 15 ay sonra, bu acılı günümüzde algı ve dezenformasyon amaçlı yapılan bu paylaşımlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir