Spor Toto Süper Lig’in şampiyonu Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray, Ankaragücü'nü 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Galatasaray bu sonuçla puanını 82'ye yükseltti ve ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

featured

Spor Toto Süper Lig’de 36. haftanın en kritik maçında lider Galatasaray deplasmanda Ankaragücü’ne konuk oldu.

Galatasaray nefes kesen mücadeledeyi Mauro Icardi(2), Barış Alper ve Sergio Oliveira’nın golleriyle 4-1 kazanarak ligin bitimine iki hafta kala şampiyon oldu. Ankaragücü’nün tek golü Milos’tan geldi.

Galatasaray bu sonuçla puanını 82’ye çıkardı ve önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesinde şampiyonluğu garantiledi.

OKAN BURUK DEJAVU YAŞADI

Galatasaray’da futbolcu olduğu dönemde kariyerinin ilk şampiyonluğunu 30 yıl önce yine 30 Mayıs’ta Ankara’da yaşayan Okan Buruk, bu kez Galatasaray Teknik Direktörü olarak bu sevinci yaşadı. O gün ayağı kırık olduğu için kadroda olmayan Okan Buruk, bu kez Aslan’ın hocası olarak Ankara’da şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Sarı-kırmızılılar, 1992-1993 sezonunun son maçında Ankaragücü’nü 8-0 mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı.

23. ŞAMPİYONLUK

Ankaragücü’nü deplasmanda 4-1 mağlup eden Galatasaray tarihinde 23. kez şampiyonluğa ulaştı. Galatasaray aynı zamanda üç sezonuluk şampiyonluk hasretine de son verdi.

Sarı-kırmızılı takım, Başakşehir’in şampiyon olduğu 2019-2020 sezonunda 6’ncı, Beşiktaş’ın kupayı kazandığı 2020-2021 sezonunda averajla 2’nci, Trabzonspor’un ipi göğüslediği 2021-2022 sezonunda da 13. olmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir