Sosyal medyada “BİM’e psikolog geldi” yalanına inandılar! Sazanlar arasında Lütfü Türkkan da var…

Türkiye'de sosyal medyada etkileşim almak için uydurulan yalan haberler, sosyal medya kullanıcılarının büyük çoğunluğu tarafından gerçek sanılıyor. Bunun son örneği "BİM'e psikolog geldi" yalanı oldu.

featured

Türkiye’de sosyal medyada etkileşim almak için yalan haber yaymak en popüler yöntemlerden biri. Bazı siyasetçilerin de sıkça kullandığı bu taktik, binlerce beğeni ve paylaşım getirse de gerçekler er geç ortaya çıkıyor.

BİM’E PSİKOLOG GELDİ YALANI

Sosyal medyada etkileşim almak için uğraşan troll bir hesap tarafından paylaşılan photoshop bir görsel kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Montaj görseli gerçek sanarak paylaşanlar arasında milletvekilleri, gazeteciler ve sanatçılar da olması dikkatlerden kaçmadı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Etkileşim almak için sahte görsel paylaşan hesaptan daha sonra ise işin doğrusu açıklandı. Ancak buna rağmen sosyal medyada yalan haber yayılmaya devam ediyor.

 

MİLLETVEKİLLERİ BİLE PAYLAŞTI

Sosyal medyada gördükleri her şeyi sorgulamadan paylaşan isimler arasında İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan da var. Türkkan, haberin yalan olduğu ortaya çıkınca paylaşımını sildi ancak takipçilerinden özür dileyerek doğru haberi paylaşmadı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir