Sonuçları açıkla artık dediler, ÖSYM tarih verdi!

featured

YKS tercih sonuçları için kritik tarih açıklaması! ÖSYM duyurdu:

YKS tercih sonuçları’ son gelişmelerle takip ediliyor. Üniversite tercih sonuçları üniversite adayları tarafından merakla beklenirken, ÖSYM Başkanı Halis Aygün’den önemli bir açıklama geldi. Twitter üzerinden açıklama yapan ÖSYM Başkanı Halis Aygün, üniversite tercih sonuçları için çalışmaların devam ettiğini, değerlendirmenin sona ermesinin ardından erişime açılacağını söyledi. Aygün ayrıca sonuçların açıklanması için ön görülen tarihi de bildirdi. Peki, ÖSYM YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları üniversite yerleştirme işlemleri için ÖSYM üzerinden müracaatta bulunan kişilerin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. YKS tercih sonuçları, 29 Ağustos tarihinde dijital üniversite kayıtları başlamadan önce öğrencilerin erişimine açılacak. Yapmış oldukları 24 tercihten birisine yerleşmeyi amaçlayacak olan üniversite adayları, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yapılacak açıklamaya kilitlendi.

YKS tercih sonuçları için açıklama, üniversite kayıtlarının 29 Ağustos tarihinde başlaması dolayısıyla 28 Ağustos tarihine kadar bekleniyordu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 22 Ağustos Cumartesi günü YKS tercih sonuçları için yeni bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından pek çok aday, sonuçların daha erken bir tarihte açıklanacağını öne sürdü. Herhangi bir aksilik olmadığı taktirde sonuçları 24-25 Ağustos tarihinde açıklaması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir