Son Yaz’da Şevval Mertoğlu karakterine hayat veren İlda Özgürel kimdir, kaç yaşında?

featured

Fox TV ekranlarında yeni sezonda cumartesi akşamları yayınlanacak olan Son yaz dizisinin yeni oyuncuları da belli oldu. Birce Akalay’ın Sare Akay karakterine hayat vereceği Son yaz dizisinde Şevval Mertoğlu kimdir? İlda Özgürel nasıl bir karakteri canlandıracak?

İşte Şevval Mertoğlu karakteri hakkında bilgiler…

ŞEVVAL MERTOĞLU KİMDİR?

Yiğit Mertoğlu’nun kızıdır. Annesiz büyümüştür. Bu yüzden babası tarafından şımartılmıştır.

Hayatta hiçbir hedefi yoktur. Hiçbir zaman kendini geliştirme ihtiyacı hissetmez. Her şey hakkında bir fikir beyan edebilir. Hiç bilmediği konularda bile bilmiş bir tavır takınır. Ağzından çıkanı kulağı duymaz. Görgüsüzdür. Her daim zenginliğini belli etmekten hoşlanır. Abartıyı ve şatafatı sever. İnsanlara karşı dengeli değildir. İnsanları ya çok sever, ya nefret eder.

Kendisine göre; o mert, delikanlı bir kadındır.

İLDA ÖZGÜREL KİMDİR?

İlda Özgürel 1995 yılında Bolu’da doğdu. 3 yaşından itibaren İstanbul’da yaşayan İlda Özgürel 2013  senesinde Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nin Tiyatro bölümünden mezun olmasının ardından  Kadir Has Üniversitesinin Tiyatro Bölümüne girdi, oradan da 2017 yılında mezun oldu.

Ünversite eğitimi sırasında, 2016 yılında Schaubühne’nin düzenlemiş olduğu “F.I.N.D plus” kapsamında Berlin’e davet edildi ve Mike Bernardin, Wiebke Nonne, Grzyna Dylag, Jan Papellbaum gibi değerli eğitmenlerle çalışma fırsatı buldu. Natsuko Ohama, Scott Williams, David Bridel gibi eğitmenlerden ayrıca dersler aldı.

Mezun olmasının ardından 2018 yılında İstanbul Devlet Tiyatro’sunda Sophokles’in yazdığı Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği “Elektra”, 2019 yılında Anton Çehov’un yazdığı Saim Güveloğlu’nun yönettiği “İvanov” ve Nadir Sönmez’in yazıp yönettiği “Ama” oyununda oynayarak tiyatro kariyerini sürdürdü.

Emel Bulut’un Ah’lar Ağacı filminde Zarife karakterine hayat vererek sinema yolculuğuna başladı. Aynı zamanda Hekimoğlu ve Aile Şirketi isimli dizilerde ve Kefe isimli podcast dizisinde rol almıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir