Son Yaz’ın yeni starı Soner Sancaktar kimdir? Halil Babür hakkında merak edilen her şey…

featured

Soner Sancaktar Son Yaz dizisi başrolündeki Halil Sadi’nin en küçük oğlu olarak izleyici karşısına çıkıyor. Aslında Halil Sadi’nin metresinden doğan çocuğudur. Ali Sadi 10 yaşına kadar onu kabul etmez fakat annesinin ölümünden sonra Soner’i kabul ederek himayesine aldırır. Ancak Halil Sadi Soner’i diğer çocuklarından sürekli ayrı tutar. Soner, Halil Sadi için değersiz bir çocuktur ve onu hep sırtında bir yük olarak görmüştür.

Soner 18 yaşına değdiğinde diğer çocukların normal işlerinin başına geçip yürütürken Soner’i Ali Sadi sürekli pis işlerinde kullanarak yıpratır Soner yıllarca bu pis İşlerin ve kötü psikolojinin içinde büyüyerek sert ve acımasız fakat  yaralı bir insan olarak yetişir. Soner Halil Sadi’nin yanında bu şekilde yetişirken Selçuk Taşkın’ın emrinde olduğu için abilerinin hem de Akgün’ün onu dışlamalarına ve kaba hareketlerine maruz kalarak hayatını sürdürmektedir. Diğer yandan babası Halil Sadi başa geçince Akgün’e olan intikamını almak için uğraşmaya başlar. Hayata olan kızgınlığı bedelini de Akgün’e ödetmek için çalışır.

HALİL BABÜR KİMDİR?

Halil Babür 1987’de Bitlis’te doğdu. Küçük yaştan itibaren İstanbul’da yaşayan Babür, 2015 yılında Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 2014 yılında yazdığı 11’e 11 oyunuyla birlikte yazmaya başladı.

 

Ardından “Kasap”, “He-go” ve “İçimdeki Yangın” oyunlarıyla yazarlığa devam etti. “Kasap”, “XVI. Direklerarası Yılın Yazarı” ve “Ekin Yazın Dostları”, “Yılın Teması: Barış” ödülüne layık görüldü. He-go, Direklerarası “Yılın Oyun Yazarı” ödülüne layık görüldü. Pis Yedili ve Çukur gibi dizilerle televizyon kariyeri devam ederken, Emre Erdoğdu’nun ilk filmi “Kar” ile Adana Uluslararası Film Festivali’nde “Altın Koza Umut Vaadeden Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. 2017 yılında yazdığı “İçimdeki Yangın” oyunu, Almanya’da “Heidelberg Stückemarkt” kapsamında  yeni metin seçkisi içinde yer aldı.

2018 yılında Talimhane Tiyatrosu ile Yusuf Atılgan’ın  kült romanı “Anayurt Oteli” romanından uyarlanan tek kişilik performansı “Zebercet” oyununu oynadı. 2021 yılında başrolünde yer aldığı ‘Beni Sevenler Listesi’ filmi ile İKSV İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir