Son dakika! Can kaybı 83 oldu

featured

AFAD’dan yapılan açıklamada, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 83, yaralananların sayısının ise 962 olduğu belirtildi. Yaralananlardan 743’ünün tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 219’unun ise tedavisinin sürdüğü bildirilen açıklamada, İzmir’de 8 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

58 VE 65’İNCİ SAAT MUCİZELERİ

İzmir’deki depremde yıkılan Emrah Apartmanı’nda mucize kurtuluş yaşandı. Arama kurtarma ekipleri 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin’i ve 65’inci saatte 3 yaşındaki Elif Perinçek’i enkazdan yaralı olarak kurtardı. İki küçük çocuk hastanede tedavi altına alındı.

Depremin ardından Bayraklı ilçesi Mansuroğlu Mahallesi 283/15 sokakta yıkılan Emrah Apartmanı enkazında çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekipleri genç bir kızdan ses aldı. Titizlikle sürdürülen çalışmalar sonucu İnci Şirin, kurtarıldı. İnci Şirin’in depremden 58 saat sağ olarak çıkarılması büyük mutluluk yaşatırken, hala enkazda bulunanlar için de umutları yeşertti. İdil Şirin, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

DEPREMZEDELER GECE SOĞUĞUNDA

İzmir’deki deprem sonrası evlerine giremeyip çadırlarda kalan vatandaşlar, gece saatlerinde 10 derecenin altına düşen hava sıcaklığına karşı çadırlarının önünde ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Deprem korkusunun yanında soğuktan dolay hasta olup koronavirüs kaygısını yaşamak istemeyen vatandaşlar, hayatlarının normale dönmesini bekliyor.

Hasarlı apartmanlarda yaşayanlar, tedirginlik yaşadığı için evlerine giremeyen vatandaşlar için kentin belirlenen alanlarına çadır kentler kuruldu. Vatandaşlara bölgedeki AFAD, Kızılay, belediyeler başta olmak üzere çeşitli STK’lar, gıda, yatak, battaniye, giyim ve sıcak içecek ikramlarını sürdürüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir