Sırplar, Karabağ Zaferi’nden ders almalı! Artık eski Türkiye yok…

featured

Karabağ meselesi, Türk dünyasının 30 yıldır kanayan yarasıydı. Adına türküler yakılan Türk şehri Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılması, bölgesel güç haline gelen Türkiye’nin silah sanayiindeki gelişmesi sayesinde gerçekleşti.

ESKİ TÜRKİYE YOK

Türkiye’nin artık eskisi gibi izlemekle yetinmeyeceği, Türk ve Müslümanlara yapılan zulümlerde cezalandırıcı ülke olacağı, Karabağ’da ortaya çıktı. Bu durumun Bosna Hersek’le ilgili yeni kirli planlar içinde olan Sırplara da bir gözdağı olarak hatırlatıldığı ifade edildi.

 

Azerbaycan, yaklaşık 30 yıl süren Ermenistan’ın Karabağ işgalini 44 günde sona erdirerek ülkeyi eski topraklarına geri kavuşturdu. Bir hafta içinde Ermenistan’ın 30 yıl boyunca hazırladığı birinci savunma duvarını aşan Azerbaycan ordusu birer birer stratejik noktaları ele geçirdi. Azerbaycan’ın stratejik Suşa’yı almasıyla Paşinyan yenilgiyi kabul etti. Azerbaycan askerinin kahramanlıkları ile savaşın kaderinde önemli rol oynayan SİHA’lar ile büyük zafer tam 44 günde geldi.

ŞUŞA’NIN KURTULUŞU

Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olmasının yanı sıra hem bölgeye hakim coğrafi konumu hem de Karabağ’ın en büyük şehri Hankendi’ye giden yolun üzerinde bulunması nedeniyle stratejik önem taşıyan Şuşa, 8 Mayıs 1992’de Ermenistan güçlerince işgal edilmişti.

https://youtu.be/jlSYMTQVzKY

 

Azerbaycan ordusu, Şuşa’yı 8 Kasım 2020’de işgalden kurtarmıştı. Şuşa’nın kurtuluş günü olan 8 Kasım, “Zafer Günü” ilan edilmişti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir