Sirius Güneş kavuşumu ne zaman, saat kaçta? 2022 Sirius Güneş kavuşumu Türkiye’den izlenecek mi?

Yılda 1 kez gerçekleşen Sirius Güneş kavuşumunun olduğu gün yılın en şanslı günü olarak kabul ediliyor. Afrika'nın Mali Cumhuriyeti’nde bulunan Dogon Kabilesi üyeleri varoluşlarını çok ilginç bir biçimde açıklıyor. Onlara göre dünyaya gelişler, ‘Sirius Sistemi’yle Güneş sisteminin evlenmesinin ardından oluşmuş. Peki Sirius Güneş kavuşumu ne zaman, saat kaçta? Sirius Güneş kavuşumu Türkiye’den izlenecek mi? İşte detaylar…

featured

Sirius Güneş kavuşumunun Türkiye’den izlenip izlenilmeyeceği bilinmiyor. Sirius ve Güneş kavuşumunun olduğu gün, astrolojide de bir senelik kaderin yazıldığı önemli bir gün olarak biliniyor. Sirius Güneş kavuşumunun dünya üzerindeki etkisine inananlar, iyi talih ve güzellikler için dua eder, o gün akıldan geçen tüm düşüncelerin hızla gerçekleşeceğini düşünürler.

SİRİUS GÜNEŞ KAVUŞUMU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Temmuz ayında meydana gelen Sirius Güneş kavuşumu yılda bir kez gerçekleşiyor. 6 Temmuz 2022 saat 16.16’da kavuşum açısı gerçekleşecek. Ancak Sirius Güneş kavuşumu 5-6-7 Temmuz 2021 tarihleri arasında etkili olacak.

SİRİUS YILDIZI NEDİR?

Sirius ya da Akyıldız, Büyük Köpek Takımyıldızı’nda yer alan bahar ayında kuzey yarı küreden görülebilen gece gökyüzünün en parlak yıldızıdır. Türkçe’de Akyıldız ismiyle bilinen Sirius 1,47 olan görünür kadiri bakımından, görünür kadiri olarak kendine en yakın olan Canopus’a oranla iki kat daha parlaktır.

Çıplak gözle tek yıldızmış gibi görünen Sirius, aslında, tayf türlerine göre yapılan yıldız sınıflandırma sisteminde A1V sınıfında bulunan Sirius-A ile DA2 sınıfına giren ve Sirius-B olarak adlandırılan bir beyaz cüceden oluşan bir çift yıldızdır.

Sirius, aynı zamanda, yer aldığı takımyıldızdaki ön plana çıkmasından dolayı, geleneklerde köpek-yıldız olarak da adlandırılır. Bu yıldız pek çok mitolojik ve folklorik öykülere Güneş’ten bağımsız bir biçimde konu olabilmiştir.

Sirius’un helyak doğuşu antik Mısır’da Nil Nehri’nin taşmalarını, antik Yunan’da “köpek günleri”nin (kavurucu sıcak günler) başlangıcını işaret ediyordu. Polinezyalılar için ise yıldız kışın habercisi ve Pasifik Okyanusu’nda navigasyonları için bir referans kaynağıydı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir