Sırbistan ikinci silahlı saldırı şoku

Sırbistan daha birkaç gün önce okula düzenlenen silahlı saldırının şokunu atlatamadan yeni bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Başkent Belgrad yakınlarında seyir halindeki bir araçtan otomatik tüfekle çevreye ateş açıldı. Olayda 8 kişi hayatını kaybetti 13 kişi de yaralandı.

featured

Sırbistan daha birkaç gün önce okula düzenlenen silahlı saldırının şokunu atlatamadan yeni bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Başkent Belgrad yakınlarında seyir halindeki bir araçtan otomatik tüfekle çevreye ateş açıldı. Olayda 8 kişi hayatını kaybetti 13 kişi de yaralandı.

thumbnail
İlişkili Haber
Sırbistan’da okula saldırı: 8’i öğrenci 9 ölü!

Sırbistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mladenovac’ta, otomatik tüfeği bulunan saldırganın, seyir halindeki araçtan etrafa ateş açması sonucu, ilk belirlemelere göre, 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 13 kişinin yaralandığı kaydedildi.

21 YAŞINDAKİ ZANLININ ETRAFI SARILDI

“Kasırga” isimli operasyonun başlatıldığı aktarılan açıklamada, olayı gerçekleştiren 21 yaşındaki U.B’nin etrafının sarıldığı, ancak teslim olmak istemediği ve etrafa ateş açmaya devam ettiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin ve ilk yardım ekiplerinin bölgede olduğu bildirildi. İçişleri Bakanı Bratislav Gasic, yaşananları “terör eylemi” olarak nitelendirdi.

Sırbistan’da, çarşamba günü de Vladislav Ribnikar İlkokulu’nda, 7. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki K.K’nin silahla gerçekleştirdiği saldırıda, 8’i çocuk, 1’i güvenlik görevlisi 9 kişi hayatını kaybetmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir